STCC och McRF storsatsar på Pro Superbike

McRF, Moped- och Motorcykelbranschens Riksförbund, går nu via sexton av sina medlemsföretag in och stöttar Skandinaviens främsta motorcykelklass, Pro Superbike, som körs i samband med STCC-tävlingarna.

 

per-johansson

– Pro Superbike ger våra medlemsföretag en utmärkt arena att marknadsföra sig ifrån och vi är övertygade om att det här kommer att ge marknaden en skjuts i rätt riktning, säger Per Johansson, vd för McRF. Vi kommer att stötta mästerskapet med ekonomiska medel och vi kommer också att synas ute på banorna i samband med olika evenemang.

För mästerskapet innebär det att det bland annat kommer att bli prispengar för förarna att slåss om och dessutom kommer nya förare, som vill ta steget in i klassen, att få hjälp med subventioner av olika slag. STCC AB:s vd, Bob Huzell, ser fram emot branschens satsning på Pro Superbike.

– Bitarna har fallit på plats efter en lång höst där vi har arbetat hårt tillsammans med förare, bransch och övriga aktörer för att få till ett bra koncept, fortsätter Huzell. Vi kommer också att göra en rad förbättringar i vår verksamhet runt Pro Superbike för att klassen ska synas mer i media. 2011 kommer att bli ett mycket spännande år för Pro Superbike i Skandinavien.