Efter kanonloppet som i helgen kördes på Gelleråsen i Karlskoga är mer än hälften av årets deltävlingar i Pro Superbike avklarat. Helgen bjöd på både med och motgång för Team Cresto Guide Honda.

På fredagens friträning hade Andreas andra bästa tid och tyckte att körningen stämde bra. Inför kvalet samma dag gjordes vissa förändringar på hojen vilka tyvärr var till det sämre och Andreas fick nöja sig med femte startruta.

Heat 1: Andreas gjorde ingen jättebra start och var sjua in i första sväng. På andra varvet blev han påkörd och kunde med nöd och näppe hålla sig kvar på hjulen. Andreas hade då halkat ner till sista plats med 14 sekunder fram till täten. Då var det bara bita i det sura äpplet och påbörja uppkörningen vilken slutade i en åttonde plats och fjärde bästa varvtid.

Heat 2: Fjärde bästa varvtid i fredagens race gjorde att Andreas fick starta från första led på lördagen. Andreas gjorde en hyfsad start, var femma in i första sväng och fick snart en lucka ner till sjätte man. Papunen som efter några varv ledde racet bromsade på sig och halkade långt ner i startfältet. Andreas körde sedan om både Nicklas Cajback och David Andersson men hann inte riktigt fram till Filip Backlund som knep segern 1.5 sekunder före Andreas.

- Helgen började ganska snopet när jag blev påkörd och inte kunde vara med och strida om topplaceringarna igår. En andraplats idag känns dock som plåster på såren och det känns bra att ha plockat in några poäng på ledarna, säger Andreas efter lördagens race.

Andreas ligger fortfarande trea i mästerskapet med 102 inkörda poäng. Nästa deltävling är i Knutstorp den 17-18 september. Hoppas att vi ses då!

Sammandrag från racet hittar ni HÄR