Kommer David Andersson att kunna försvara ledningen i mästerskapet i helgen? Enligt honom själv kan helgens tävling bli avgörande för fortsättningen.

 

David Andersson kommer till Falkenberg som ledare av Jack & Jones Trophy. Det var det inte många som trodde innan säsongen startade. Men i år han har blivit en utmanare att räkna med.

– Den här tävlingen blir testet för mig, lyckas jag göra två bra resultat här, då kan man nog säga att jag har höjt min lägstanivå ett snäpp, säger David Andersson.

Konkurrenterna, bland annat Freddy Papunen, har menat att David är en snabb förare, men för ojämn för att kunna vara med och slåss om titeln i långa loppet. Men den nivå som David har hållt i säsongsinledningen gör det svårt att tro något annat än att han kommer att hålla farten uppe. Men själv är han inte lika säker.

– Falkenberg är ingen favoritbana även om jag gillar när det går snabbt, säger David. Men jag står still i chikanerna. I år kör alla på samma däck så det kanske gör skillnad…

– Jag kommer inte att köra defensivt men jag kommer inte att stressa upp mig om jag gör en dålig start, säger fortsätter han. Jag siktar på topp tre och att ta så många poäng som möjligt.

I helgen får David ännu hårdare motstånd att tampas med. Regerande mästaren Filip Backlund är tillbaka efter skada och han kommer att satsa lika hårt som vanligt.

– Det är kul, säger David. Han kommer att vara med i toppen, liksom jag, men helst är jag före honom i mål.