Filip Backlund debuterar i Endurance VM på Le Mans

I helgen kör den regerande mästaren i ProSuperbike, Filip Backlund, sin livs första Endurancetävling i samband med VM-deltävlingen på legendariska Le Mans. Filip ingår i det italienska Suzuki-teamet MCS Racing Team. Här berättar Filip lite mer efter att ha kört sina första träningspass.

Filip har fått möjligheten att köra det legendariska långloppet på Le Mans som körs för den 33e gången den 17-18 april. Filip kommer köra för det Italienska Suzuki teamet MCS Racing Team och ska köra den första deltävlingen för dom i Endurance Vm på Le Mans.

-När MCS Racing Team hörde av sig och undrade om det fanns ett intresse från min sida att åka den första deltävlingen i Endurance VM för dom så var det givet. Att få möjligheten att få åka för det här teamet och få komma till Le Mans känns otroligt roligt. Har aldrig tidigare åkt på Le Mans men vet ju via TV-tittande att det är en otroligt fin och intressant bana. Ska bli jätte roligt att få testa på Endurance racing, vilket är helt nytt för min del, säger Filip.

08f3555e4a

Under torsdagen körde Filip träningsvändor på banan, både dag som natt.

-Nu har jag precis kommit in efter vårt första nattpass. Det kändes speciellt kan jag lova, lite underligt att köra nar det ar sa mörkt ute. Man tror att det går hur fort som helst men när man sen tittar på klockan så visar den något helt annat. Det var första gangen för mig i så det kommer ju gå bättre och bättre allt eftersom helgen går men nu så här första gången var speciellt, kommenterar Filip efter sitt första nattpass.

 

-På första fria träningen imorse så gick det helt okej, jag var 4e snabbaste superstockförare och jag kände att jag kunde ge mycket mer. Det var bara framgaffeln som vi skulle behöva få lite bättre ordning på. På första kvalet så gjorde vi en liten förändring och det blev bättre och jag sänkte mig med 7 tiondelar men tappade tyvärr en plats och var då på en 5e plats. Lite synd då man vill vara högst upp på listan men det går hela tiden åt rätt håll så innan helgen är slut så kommer det att vara ändring på det. Nu ska jag ta det lite lugnt innan det blir dags för sängen. Lite vila efter en lång dag känns inte fel, avrundar Filip.

Nu i helgen körs det legendariska 24-timmarsracet på Le Mans.