KTM gör storsatsning i Pro Superbike 2010!

Under onsdagskvällen var Johan Ahlberg från fastbikes.se på plats när KTM presenterade sitt nya team i Pro Superbike. Till säsongen 2010 satsar KTM rejält – det här året blir det tre förare under KTMs tält, tre förare som kör KTM 1190 RC8R. Andreas Nylund som körde för KTM förra året fortsätter även under kommande säsong. Nya i teamet är 19 år gamla Lukas Ockelfelt och roadracingproffset Russell Holland, 26 år gammal och från Australien. Som teamchef för KTM Pro Superbike 2010 står Peter Johansson. Peter är Sveriges mest meriterade motocross-förare och har bland annat tävlat i VM under många år. Teamet som har uppbackning direkt från KTM-fariken i Österrike har även laddat med nya KTM RC8R som är laddade med godis enligt IDM-reglementet.

Både KTM och Andreas tycker att säsongen 2010 känns lovande då förra året till stor del var en uppbyggnadsfas för cykeln, som trots allt är ny i racingsammanhang. I slutet av säsongen åkte Andreas dock fortare än någonsin tidigare och det på den i början på säsongen obeprövade RC8R!

Teamet:

 

Andreas Nylund

tn_Andreas_Nylund

Andreas Nylund som körde för KTM förra året fortsätter även under kommande säsong. Både KTM och Andreas tycker att säsongen 2010 känns lovande då förra året till stor del var en uppbyggnadsfas för cykeln, som trots allt är ny i racingsammanhang. I slutet av säsongen åkte Andreas dock fortare än någonsin tidigare och det på den i början på säsongen obeprövade RC8R!

 

Lukas Ockelfelt

tn_Lukas_Ockelfelt

Lukas Ockelfelt. Han är, med sina 19 år, en ung och lovande talang som tidigare har kört både Superstock och Pro Superbike. Tyvärr blev säsongen 2009 inte riktigt vad Lukas väntade sig, då han på grund av en hjärtmuskelinflammation missade många träningar och tävlingar. Trots allt slutade Lukas på en 16e-plats i Pro Superbike, något som KTM ser som mycket lovande inför 2010!

Russell Holland

tn_Russell_Holland

Sist men inte minst har vi en förare kvar, nämligen roadracingproffset Russell Holland! Han kommer från Australien och kom där 2006 på en andraplats i den australiensiska Superbike-serien, trots att han körde i ett privatteam. 2008 tävlade
Russell FIM Superbike World Championshipoch med. en 9e-plats på Phillip Island som bästa resultat.


Som teamchef för KTM Pro Superbike 2010 står Peter Johansson. Peter är Sveriges mest meriterade motocross-förare och har tävlat i VM under många år. Nu blir det en ny sport för Peter som går från sanden på crossbanan till asfalten i roadracing. Att Peter valt att bli teamchef för Pro Superbike-satsningen tror KTM blir ett lyft, då trots att sporterna är olika så har Peter själv varit ute på banorna och vet vad som krävs för att lyckas.

tn_ktm-teamet

Även på motorcykel-fronten är det ändringar inför kommande säsong. Då Pro Superbike har bytt till IDM-reglementet har även KTM bytt motorcyklar – nu blir det RC8R specificerade helt enligt det nya reglementet. Stora delar av utvecklingen på cyklarna är gjorda i samband med KTMs deltagande i tyska IDM-serien förra året, där KTMs förare Stefan Nebel kom en andraplats.

 

Förutom att Andreas Grieger, KTMs Race Engineer, är fullt utbildad på cyklarna har teamet även full support ifrån KTMs racingavdelning på fabriken i Österrike - så faktumet att även materialet är väl förberett inför kommande säsong i Pro Superbike kan ingen tvivla på!

 

Övrig Teampersonal

JOACHIM PAULSSON ASSISTERANDE TEAMCHEF

KURT NYLUND CHEFSTEKNIKER/LOGISTIK

PETER NYLUND TIDTAGNING

MAGNUS LÄNGBO MEKANIKER ANDREAS NYLUND

TBA MEKANIKER LUKAS OCKELFELT

TBA MEKANIKER RUSSELL HOLLAND

EMMI HOLMER / ZOEY.SE PR OCH MARKNADSFÖRING

MICHAEL JOHANSSON ASS. RACE ENGINEER / DELAR