Andreas Mårtensson och Pro Superbike blir motiv för tröja hos Åhléns

I helgen var en av sveriges snabbaste förare i Pro Superbike, Andreas Mårtensson, på plats hos Honda City och visade upp den nya tröjan som kommer att säljas på Åhléns varuhus runt om i landet. Här kan du läsa mer om hur det hela gick till...

 

Hur kom en av Sveriges snabbaste Mc-förare att bli motiv hos Åhléns?

När Frida Tham, designer för Åhléns barnkläder, skulle ta fram en ny tröja till vårens kollektion så valde hon att göra det med fartfyllt motiv av en tävlingsförare i roadracing. Blir det barnens nya motorcykelfavorit?

 

Vem är motivet från ”Pro Superbike”?

Normalt används mera fiktiva motiv men i detta fall så blev en livslevande Svensk racingprofil avbildad. Under hjälmen finns nämligen Andreas Mårtensson från Gislaved som kör i Pro Superbike klassen. Här tillhör Andreas toppen i mästerskapet som körs i samband med Nordens största motorevenemang ”STCC” (Swedish TouringCar Championship) och under säsongen kan ses i direktsänd TV.

Vid besöket hos Åhléns designavdelning var det första gången Andreas såg ett färdigt resultat och han bokade direkt 3 stycken tröjor till syskonbarnen i USA. Det är ett bra betyg! Tyvärr så tas tröjorna inte fram i vuxenstorlek - ännu…

 

För Åhléns är det ett helt nytt koncept att använda en Svensk racerförare som motiv. Och för Mc-frälsta barn och deras föräldrar finns nu kanske fler anledningar att besöka varuhusens barnavdelning. Tröjorna kommer att finnas på alla Åhléns varuhus från andra halvan av Mars.

 

 

fbsmall_deltaphoto-hlens1_webb

Frida Tham, Åhléns, förklarar för Eric Hulth (till höger) och Andreas Mårtensson (till vänster) från Pro Superbike hur man tar fram en tröja och arbetar med motivet.

 

 

fbsmall_deltaphoto-2-hlens_webb

Det färdiga resultatet, bara autografen som saknas!

 

Var signerar Andreas personligen?

Du som vill få din tröja signerad är välkommen att besöka någon av STCC tävlingarna och personligen möta Andreas på "Gridshowen". Andreas lovar att ha en bra penna redo!

 

Tävlingskalender STCC/Pro Superbike:

7-8 maj – Ring Knutstorp

21-22 maj – Gelleråsen, Karlskoga

9-10 juli – Falkenberg Raceway

13-14 augusti - Gelleråsen, Karlskoga

17-18 september – Ring Knutstorp

1-2 oktober – Mantorp Park (Final)

 

MC-motorsport på frammarsch

Roadracing är idag en av de snabbast växande motorsporterna på två hjul i Sverige. SM i Pro Superbike är tyngsta klassen inom Svensk Roadracing där startfältet är sportmotorcyklar på 1000 kubik. Här deltar de bästa förarna i Norden: Europamästare, VM-vinnare, flerfaldiga Svenska Mästare.

 

Tävlingscyklarna har mellan 175 - 200hk, vikt ca 170 - 185 kg, toppfarter över 300 km/h(!)

Prestandan är fascinerande:

0 - 100 km/h, ca 2,8 sek

0 - 200 km/h, ca 7,0 sek