Pro Superbike tog Stockholm med storm

Kickstart för Pro Superbike

Med drygt en vecka till premiären av Sveriges hetaste roadracingmästerskap, Pro Superbike drar förhandssnacket igång på allvar. 28 förare är anmälda i årets serie och 12 av dessa mötte fans och media i Kungsträdgården i Stockholm under onsdagen.


f98d29618b- Ingen som bor i Stockholm kan ha missat att det är dags för Pro Superbike-premiär och att svensk roadracing är på frammarsch, säger projektledaren Eric Hulth.

TV4 sände direkt på Nyhetsmorgon till 800 000 TV-tittare, 25-talet journalister och 3000 åskådare mötte upp för att snacka det tydligaste vårtecknet i stan den här dagen. Komikern Robert Gustavsson blir i år teamchef åt superstjärnan Jimmy Lindström när han i år gör comeback i Pro Superbike. Lite motvilligt klev han på bakom den regerande mästaren Freddy Papunen.

- Jag skulle känna mig tryggare bakom Lindström, men han kunde inte vara på plats idag, säger Gustavsson.

Papunen laddar för att försvara titeln med sin Kawasaki och får hjälp av en armé av hjälpryttare i CaWallis supportteam.


- Det finns inget annat alternativ än att försvara titeln. Konkurrensen har hårdnat, men det har även jag, säger Papunen.

Fredag 24 april körs det första officiella Pro Superbike-testet, det blir genrepet för året säsong som ser ut att bli extremt hård.

Källa: STCC/Pro Superbike