Isracing ikväll

För allra första gången i mc-sportens historia kommer en mästerskapstävling i isracing att köras på Värmdö. Det sker ikväll på Ekvallens IP. Arrangör för SM-kvalet är Motorsällskapet Getingarna Speedway, som förra året arrangerade VM-semifinalen i isracing på Östermalms IP med stor framgång.

- Historiskt har man kört isracingtävlingar tidigare på Värmdö, men man får gå så långt tillbaka som till 1950-talet, säger Ekvallens platschef Benny Sjödahl. Han minns att isracing kördes både på sjöis och på idrottsplatsen.

Nytillträdde ordföranden i Getingarna Speedway, Lotta Johansson, är engagerad i bandysporten på Värmdö och har en naturlig relation med Ekvallens IP.

-Vi är rustade och hoppas att det kommer upp emot 2000 personer för att titta på en av de mest spännande och spektakulära motorcykelsporterna som går att se.
Så gott folk, boka tisdagskvällen 10 mars, det kommer att bli spänning och dramatik, det kan jag lova, avslutar Lotta Johansson.

Första start blir klockan 19.00 men kom i tid! Det kommer att bli mycket folk och kl 18.00 blir det isgala, sparkrace, konståkning och linedance på is!

Kassan öppnar klockan 17.00 och biljettpriset är kr 150 inklusive program. Ungdomar under 16 år går in gratis. Förköpsbiljetter finns att köpa på Coop Forum, Charlottendal, Gustavsberg


HITTA TILL EKVALLENS IDROTTPLATS

 

ekvallen_gustavsberg1