Dag fyra av BMW Motorrad GS Trophy 2012 var tänkt att vara en "softare" dag eftersom det är mellan två maratonsträckor. Men det blev inte riktigt så, med två förare skadade i olyckor under Enduro-specialprovet och en och annan vurpa under sträckan upp till Ventisquero Negro (svarta glaciären) på berget Cerro Tronador, lyckligtvis utan ytterligare skador. Slutligen var det Team Tyskland som försvara sin tätposition, och i själva verket utökade de sin ledning något. Här kan du läsa mer, kolla in bilder och filmer med höjdpunkter från de fyra första dagarna...

Dagen började med ett endurotest – där förarna utsattes för ett två-timmars 20-varv uthållighetstest runt en motocross tävling. Trots mycket dammiga förhållanden genomförde samtliga lag testet.

P90108600

Tyvärr kraschade Team Kanadas Marc-André Octeau fyra varv från slutet. Marc-André togs omedelbart omhand av GS Trophy-läkaren och överfördes därefter till sjukhuset i Bariloche där han vilar ut. Han kommer tyvärr inte att kunna fortsätta sitt deltagande i äventyret, och hans plats i Team Kanada övertas av teamets medföljande journalist Lawrence Hacking, i enlighet med reglerna för GS Trophy reglerna. (Lawrence klev i praktiken in i tävlingen omedelbart efter olyckan för att slutföra Marc-Andrés 20 varv) .

Wilfried Schmidtmayr från Team Alperna kraschade även han, och tvingades vila resten av dagen, men kommer att återgå till tävlingen följande dag.

P90108601

Den andra halvan av dagen kunde GS Trophy-förarna njuta av den häftiga grusvägskörningen som tog dem till den imponerande Ventisquero Negro innan de genomförde ett tekniskt prov under den sena eftermiddagen – där de fick lösa ett simulerat elektriskt fel och sedan utföra ett batteribyte hos två av teamets motorcyklar.

Dagen vanns av Team Argentina vilket upphöjde dem till andra plats i poängställningen före Team Frankrike. Team Tyskland utökade ledningen i tävlingen till nio poäng.

P90108602

Tobi Weiser, Team Tyskland: "Vi är mycket glada över att få behålla ledningen. Mina lagkamrater Ali Métayer och Thomas Donnecker är mycket bra förare och vi hade en stadig och säker väg gneom endurotestet, även om Alis tid inte var det minsta långsam! Det tekniska testet var perfekt för oss, med två mekaniker i teamet. Det var en också en trevlig dags körning, det är fantastiska scenerier här i bergen. "

P90108607

 

 

 

 

 

GS Trophy 2012 – Poängställning efter fyra dagar:

1. Tyskland 152 poäng

2. Argentina 143

3. Frankrike 141

4. Italien 137

5. Kanada 131

6. Alperna 129

7. USA 119

8. Storbritannien 118

9. CEEU 115

= 10. Sydafrika 111

= 10. Latinamerika 111

12. Brasilien 81

13. Ryssland 78

14. Spanien 76

15. Japan 64