Team Frankrike tog, precis som de lovat, över ledningen i BMW Motorrad GS Trophy 2012 under dag 2. Med två speciella tester – där den första var forsränning (det första testmomentet utan motorcykel i årets evenemang) och den andra var en besvärlig (och ack så lerig) backtävling mot klockan - Frankrike avancerade från underläge till att vinna, och nu leda med nio poängs fördel gentemot närmaste rivalen Team Latinamerika. Här kan du läsa mer och se fler bilder...

David Thibault, Team Frankrike: "Vi leder - det är underbart! Vi kan inte säga att vi tränade mycket innan denna händelse, men vi brinner verkligen för att köra våra GS-motorcyklar. Så för oss är detta bara ett äventyr, och vi är mycket glada över att få köra genom detta otroligt vackra landskap i sällskap med förare från andra nationer. Igår fick vi köra i sällskap med Kanada, idag med det italienska teamet. Vi njuter av våra nya vänskapsband, och att ligga i ledning, det är helt fantastiskt! "

P90108445

Dagens forsränning var en naturligt prov i årets evenemang med tanke på att området är välkänt känt för sina perfekt förhållanden för forsränning. Under paddlingen krävdes också internationellt lagarbete då deltagare från två lag fick dela på en flotte.

P90108446

Team USA och Team UK delade på en flotte, och lyckades slå runt, varpå samtliga hamnade i det vilt strömmande vattnet. GS Trophy-förarna fick ta emot en del stötar och slag vilket resulterade i ett och annat blåmärke innan de nådde lite lugnare vatten. Det var minst sagt spännande, men som plåster på såren skapades nya tajtare kompisrelationer mellan lagen och dess deltagare.

P90108440

Nästa sträcka bjuder på eventets första Marathon-sträcka, där förarna ska avverka mer än 450 kilometer under dagen, varav två tredjedelar består av "offroad-sträckor". Dagen börjar med väckning klockan 06:00, och efter frukost bär det av ut på den längre sträckan med sina två specialtester, där förarna kommer få en och annat utmaning innan de förhoppningsvis hinner fram till etappmålet innan mörkrets inbrott...

P90108444

Nick George, Team UK: "Det var lite av en överraskning. Vi föll över varandra och sedan ner i vattnet, och sedan fördes vi kors och tvärs i forsen, det var helt otroligt. Vi stötte mot en del stenar och fick några skärsår och blåmärken. Men guiderna var mycket duktiga, och använde flottarna från de andra teamen för att rädda oss. Att dela en sådan upplevelse är ett perfekt sätt att lära känna människor - vi känner Ryan, Carlo och Chad mycket bättre nu!"

 P90108447

GS Trophy 2012 - Sammanställning efter två dagar:

1. Frankrike 56 poäng

2. Latinamerika 47

= 3. Storbritannien 46

= 3. Italien 46

5. Alps 44

6. Kanada 43

7. CEEU 40

= 8. Argentina 38

= 8. Tyskland 38

10. USA 26

11. Sydafrika 21

12. Ryssland 20

= 13. Brasilien 19

= 13. Japan 19

15. Spanien 12