Oflyt

I samband med den senaste omgången av Guadeloupian Motocross Championship, skadade den franske VM-föraren Sébastien Pourcel en axel och en höft efter en krasch i första racet. Nu kommer han att vila på hemmaplan under en månad. Sedan börjar laddningen och jakten på mästerskapstiteln i motocross-VM.

 

Sebastien var inbjuden för att spendera en vecka i Västindien med flera andra franska förare, inklusive landslagskompisen Maxime Emery och GP-föraren Jeremy Tarroux. Sébastien njöt av det fina vädret där borta och slappnade av under ett par dagar efter en lång säsong.
Men snart var vilan över och det var dags för lite action. Ledde söndagens inledande race då han kraschade under det andra varvet.

Med smärtor från bland annat sin vänstra axel och höft, transporterades han till sjukhuset i Pointe-à-Pitre där läkarna tog hand om hans skador. Han hade en lugn kväll och skämtade och var på gott humör när hans föräldrar besökte honom på måndag morgon, några dagar före sin hemresa. Sébastien kommer att vara tillbaka i Frankrike på torsdag förmiddag, och kommer då att överföras till sjukhuset i Aix-en-Provence där professor Olivier Dufour kommer att göra nya tester och ta hand om behandlingen av Sebastiens skador.

- kraschen var inte särskilt märkvärdig men jag landade hårt på min vänstra sida, och jag insåg genast att jag skadades ganska allvarligt. Jag kunde inte röra vänster arm och ben, och det var smärtsamt. I själva verket hade både min axel och höft hoppat ur led, och läkaren i Pointe-à-Pitre satte båda på plats igen. Nu måste jag vila under en månad, och sedan kommer jag att kunna börja öva igen. Ursprungligen min plan var att träna i USA under januari, men nu måste jag ändra mina planer och bara träna i Europa inför 2009 års säsong. Tyvärr är skador är en del av vår idrott, och du kan få skador varje dag när du tävlar eller tränar. Detta kommer inte att ändra mitt mål för nästa säsong, och med fullt stöd från Kawasaki vill jag fajtas om titeln. Efter våra framgångsrika tester i Japan känner jag mig optimistisk, jag vet att jag kommer att vara redo för det första GP:t om tre månader, förklarade Sébastien Pourcel