Inställt GP

På grund av ekonomiska problem har Motorsport South Africa (MSA) och Youthstream beslutat att ställa in 2009 års GP-tävling i Motocross i Sydafrika, men redan nu har de påbörjat arbetet för att få till stånd ett GP i Motocross där 2010.

-MSA är en av våra viktigaste partner och vi har samarbetet under lång tid med stor respekt för varandra , och Sydafrika har organiserat många framgångsrika Grand Prix. På grund av det svåra ekonomiska läget och devalveringen av Rand jämfört med Euron är det inte att möjligt att organisera 2009 års GP i Motocross i Sydafrika. Det finns en stor vilja från Youthstream och MSA:s sida att påbörja arrangerandet av Sydafrikas Grand Prix och vi tror att det kan ske redan 2010, förklarade Mr Giuseppe Luongo, Youthstream President.


-Vi har alltid haft ett bra
samarbete med Youthstream och ser fram emot utmaningen att säkra arrangemanget igen för Sydafrika efter 2009. Vi är mycket besvikna men kommer att fortsätta alla våra ansträngningar för att återigen få tillbaka detta event till vårt land och till dess många motorsportfantaster, sa Mrs Beaulah Schoeman, Managing Director för MSA.

 

Kalender - 2009 MX1/MX2 Motocross Grand Prix World Championship

FIM MX1/MX2 Motocross World Championship - Women's World Championship - Veterans' World Cup

DATUM

GRAND PRIX

PLATS

WOMEN / VETERANS

29 March

ITALY

Faenza

Veteran

05 April

BULGARIA

Sevlievo

Women

12 April

TURKEY

Istanbul

 

26 April

BENELUX

Valkenswaard

Veteran

10 May

PORTUGAL

Agueda

Women

17 May

CATALUNYA

Bellpuig

Women

31 May

GREAT BRITAIN

Mallory Park

Veteran

07 June

FRANCE

Ernée

Women

21 June

GERMANY

Teutschenthal

Women

28 June

LATVIA

Kegums

Veteran

05 July

SWEDEN

Uddevalla