Husqvarna har meddelat att de kommer att göra comeback med en officiell satsning i Motocross-VM 2014 tillsammans med Kimi Räikkönens ICE1 Racing och Jacky Martens Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing Team.

Husqvarna låter meddela att de laddar för att göra en efterlängtad comeback till toppnivån inom motocross till nästa säsong. Husqvarna, en pionjär inom Motocross, kommer tillbaka med två fabriks-stödda team, ett i MXGP-klassen (nuvarande MX1) och ett team i MX2. Respektive team kommer att innehålla två förare.

För Husqvarnas del var beslutet att återvända till World Motocross Championship lätt att fatta. Som en av världens äldsta motorcykeltillverkare är varumärket genomsyrat av offroad-historia. Märket dominerade den gyllene eran av motocross mellan 1960-1970 och byggde upp den dåvarande svenska tillverkarens ikoniska rykte. Med ett stort antal racesegrar och titlar med legendariska åkare: såsom Torsten Hallman, Rolf Tibblin, Bengt Åberg, Malcolm Smith, Heikki Mikkola, härskade Husqvarna på banan med sina ändamålsenliga motocrosscyklar.

-Beslutet att arbeta tillsammans med ICE1 Racing och Jacky Martens racingteam var enkelt. Båda teamen har redan bevisat sig som två av de mest professionella och drivna teamet i racedepån. Med deras hjälp är det solklart att Husqvarna kommer tillbaka till racingen på ett mycket seriöst och samordnat sätt, och säkerställa att framtida mästare kommer att läggas till i listan med storheter som Hallman, Smith och Mikkola, bekräftar Pit Beirer, KTM:s motorsportdirektör.

ICE1 Racing kommer att representera Husqvarna i den prestigefyllda MXGP-klassen. Teamets ägare, Kimi Räikkönen, har varit entusiastisk över denna nya utmaning från början och tillsammans med teamchefen Antti Pyrhönen är de ivriga att nå stor framgång.

-Att få möjlighet att arbeta tillsammans med Husqvarna är en ära. Deras tro på oss visar att vi menar allvar med det vi gör. Jag ser fram mot de spännande tider som stundar, kommenterar Pyrhönen.

Som en före detta världsmästare i Motocross med just en Husqvarna, är det passande att Jacky Martens Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing Team kommer att representera Husqvarna i MX2.

-Det här är ett speciellt ögonblick för mig. Jag ser fram emot att påbörja denna nya era med Husqvarna - märket som jag blev världsmästare med. Som alltid kommer vi göra vårt yttersta för att uppnå bästa möjliga resultat, bekräftar Martens.