För några veckor sedan kom beskedet om att kontraktet mellan KTM och Stefan Everts förlängts med tre år. Nu står det klart att holländske toppföraren Jeffrey Herlings skrivit på för KTM för ytterligare två år. Här kommenterar KTM:s racingansvarige Pit Bierer det hela...

KTM Racing har förlängt kontraktet med MX2-fabriksföraren Jeffrey Herlings för ytterligare två år. Herlings anses vara en av de mest begåvade unga talangerna i sporten och har varit en framgångsrik del av Red Bull KTM Factory Racing Team sedan han blev gammal nog att kvalificera sig för den internationella racingen.

Den holländska föraren har levererat häpnadsväckande prestationer på banan sedan han blev en del av MX2-racingen, men Jeffrey var redan på KTM:s radarskärm från en mycket tidig ålder när Stefan Everts, teamchefen för Red Bull KTM Factory Team upptäckte hans potential. Jeffrey anses allmänt som världens bästa sandförare men under 2013 har den regerande MX2-världsmästaren visat sig vara nästan oövervinnerlig på alla typer av underlag. Han har vunnit alla Grand Prix hittills den här säsongen, och har bara förlorat ett enda heat av 18, vilket är minst sagt imponerande.

Pit Beirer kommenterar: "Jeffrey är den yngsta föraren i sin klass. Han är fortfarande bara 18 år och vi har aldrig tidigare upplevt en sådan stor talang hos någon så ung. En sådan talang behöver särskild omvårdnad och vi är övertygade om att i händerna på Stefan Everts och med stöd av hela KTM-teamet, kan vi guida honom noga igenom dessa tidiga år av sin redan enastående karriär. Detta är också anledningen till att Stefan rekommenderar starkt att Jeffrey ska tävla ytterligare en säsong i MX2-klassen. Han är fortfarande vara mycket ung, men han har redan visat alla inblandade i vår sport att hans talang är odiskutabel. Vi är mycket glada över att få möjligheten att förlänga vårt avtal med honom, då han fortsätter att utvecklas och mogna som förare under ledning av vårt fabriksteam. "

Beirer sa även att Herlings är ett utmärkt exempel på KTM:s pågående arbete med att ta hand om de bästa och mest lovande förarna från tidig ålder för att lyfta fram Red Bull KTM Factory Racing Team som toppen av bolagets "Redo att Race"-filosofi. Herlings kommer att fortsätta att köra för teamet under 2014 och 2015.