De 17 000 personer som var närvarande vid Fermo kunde njuta av härlig racing i både MX1 och MX2-klasserna. Christophe Pourcel vann sin första MX1-seger för säsongen, medan Jeffrey Herlings erhöll sin andra Grand Prix-seger.

Även om Antonio Cairoli "bara" var på det andra steget på pallen i MX1, gjorde hans seger i andra heatet publiken fullständigt galen. Trea totalt blev Clement Desalle medan Gautier Paulin missade pallen på grund av sin sjätte plats i andra heatet.

Steven Frossard deltog i det första heatet, men smärtan från hans knä var så intensiv att han beslutade sig att inte ta några risker och la ner körningen för dagen.

Jeffrey Herlings vann båda MX2-heaten i Fermo och leder nu MX2-mästerskapet med 30 poängs fördel. Michael Leib hade en superb helg och var på det andra steget på pallen, medan Jeremy Van Horebeek kom trea.

Den negativa delen av dagen var två DNF: s av Tommy Searle och Joel Roelants i första heatet. Searle kunde delta i andra heatet och blev tvåa, men Roelants drabbades av en kraftig hjärnskakning i första heatet och kunde inte delta i det andra racet.

SE HÖJDPUNKTER FRÅN RACEN