I helgen kördes motocross VM i Bellpuig i Spanien. Från Sverige fanns Rickard Sandberg, Elin Mann och . Tom Söderström kraschade hårt på träningen, ådrog sig en hjärnskakning och därmed var det färdigkört i helgen för hans del. KTM-föraren Marvin Musquin vann helgens första MX1-race medan den estniske Hondaföraren Tanel Leok var snabbast i andra MX1-racet. Den tyske Suzuki-föraren Ken Roczen vann helgens första MX2-race medan den franske KTM-föraren Marvin Musquin vann helgens andra MX2-race. Stephanie Laier fortsätter att dominera i WMX, och Elin Mann kämpade sig till en 8:e plats i andra racet efter att ha blivit rejält omskadad i helgens första WMX-race.

MX1

Den tyske KTM-föraren Maximilian Nagl vann första MX1-racet före Den italienske Yamahaföraren David Philippaerts och Suzuki-föraren Clement Desalle från Belgien.

Rickard Sandberg körde in på 28: plats.

I andra racet var det Tanel Leok som körde hem segern före den franske Kawasaki-föraren Xavier Boog och den Italienske KTM-föraren och tillika regerande MX1-mästaren Antonio Cairoli.

Den svenske Kawasakiföraren Rickard Sandberg körde i mål på 25:e plats med sin Kawasaki.

Antonio Cairoli leder MX1-mästerskapet med totalt 214 poäng, före Maximilian Nagl som har 198 poäng och David Philippaerts på 171 poäng.

MX2

Den tyske Suzukiföraren Ken Roczen körde hem segern i första racet i MX2, före den franske Kawasakiföraren Steven Frossard och den holländske KTM-föraren Jeffrey Herlings.

I andra MX2-racet var det den franske KTM-föraren Marvin Musquin som kammade hem segern före KTM-föraren Joel Roelants (Belgien) och den italienske Yamahaföraren Alessandro Lupino.

Marvin musquin vann helgens MX2-GP och utökade sin mästerskapsledning ytterligare. Nu leder Marvin med sina 218 poäng, före Ken Roczen på 192 poäng och Jeffrey Herlings på 184 poäng.

WMX

I WMX-klassen var det KTM-föraren Stephanie Laier (Tyskland) som körde hem segern i första WMX-racet. På andra plats kom den franske KTM-föraren Livia Lancelot medan den tyske Suzukiföraren Larissa Papenmeier kom trea.

Sara Pettersson (KTM) blev bäste svenska tjej på en 12:e plats. Elin Mann (KTM) låg femma då hon kolliderade med en förare som hon skulle varva. Elin for i backen och blev rejält groggy, men kunde till sist köra mål på en 15:e plats. Filippa Jonasson (KTM) kom på 22:a plats medan Sofia Johansson (KTM) kom 24:a.

I andra WMX-racet var det åter igen Stephanie Laier på första, Livia Lancelot på andra och Larissa Papenmeier på tredje plats.

Elin Mann körde i mål på 8:e plats, som bästa svenska tjej. Sara Pettersson kom på 14:e plats medan Filippa Jonasson körde in på 19:e plats, och Sofia Johansson på 21:a plats.