Yamaha Gariboldi Monster Energy Team kommer att kliva upp till MX2 VM till 2010 efter att ha dominerat årets Europeiska mästerskap i EMX2 med Christophe Charlier. 2010 kommer teamet att fokusera ännu en gång på unga förare med den färska Europamästaren Christophe Charlier från Frankrike och den begåvade ryska föraren Aleksandr Tonkov. Och teamet kommer att satsa på en ungdomsattack mot toppskiktet i MX2 med den 2010 års Yamaha YZ250F.

Den 18 år gamla Christophe Charlier från Ajaccio på den franska ön Korsika, körde tämligen enkelt till sig titeln i det europeiska mästerskapet under 2009 med 72 poängs marginal till hans rival Jeffrey Herlings. Christophe ses av många som en av de viktigaste nya och begåvade motocrossförarna i Europa. Nästa säsong blir hans andra år med teamet och målet för honom kommer att vara att komma bland de fem främsta i hans första GP försök. VM-titeln i MX2 kommer vara hans mål för 2011.

Tonkov, 15 år gammal från Ryssland, kom 9:a totalt i '09 EM efter att ha missat en del av säsongen på grund av skada. Han har visat en imponerande snabbhet och talang hela säsongen. Han rankas som en av de främsta 15-åringarna i Europa tillsammans med Roczen och Herlings, och kommer att se 2010 som ett läroår i VM, men antas ta ett och annan poäng under säsongen.