I helgen är det dags. Då gör Ducati historisk debut i MXGP-VM med Tony Cairoli. Den niofaldige världsmästaren kommer att tävla i Nederländerna på Desmo450 MX, motorcykeln som kommer att gå i serieproduktion och delta i nästa års MXGP-VM, vilket markerar Borgo Panigale-företagets inträde i motocross-segmentet.

Helgens holländska Grand Prix, som hålls den 17:e och 18:e augusti på Arnhem-banan, är ett viktigt steg i utvecklingen av Ducatis motocrosshoj, med målet att delta i hela mästerskapet 2025.

Tony Cairoli 1 UC593818 High

Utvecklingsprogrammet för motocross-prototypen kommer sedan att fortsätta 31 augusti och 1 september i Castiglione del Lago, i årets femte deltävling av det italienska mästerskapet, där Alessandro Lupino leder den allmänna klassificeringen med två deltävlingar kvar att köra, efter de lysande resultaten som erhölls i den senaste deltävlingen av det italienska MX-mästerskapet, som kördes vid Ponte a Egola. I det toskanska racet vann Cairoli det första heatet och där Alessandro Lupino, genom att vinna GP:t totalt, tog ledningen i mästerskapet.

Desmo450 MX 1 UC593315 High