Hjärtfel stoppar Pontus Jönsson

Husqvarna Motorcycles Team Scandinavia har kommit med det tråkiga beskedet att Pontus Jönsson inte kommer till start i årets MXSM. Till följd av sitt medfödda hjärtfel kommer Pontus inte kunna ställa upp i årets SM-säsong då det senaste året varit tuff med undersökningar och tester som resulterat i att Pontus måste ta ett steg tillbaka.

- Mitt hälsotillstånd har helt enkelt försämrats och vi kan inte längre undgå att jag ska börja ta nya mediciner som kommer bromsa mitt hjärta och sänka pulsen ganska kraftigt, vilket blir tufft om man ska utöva den här sporten på högsta nivån. De närmsta månaderna kommer jag testa min nya medicin i samråd med läkarna för att dosera rätt tillsammans med mina andra mediciner. Därefter får vi ta ett nytt beslut om en fortsatt satsning är möjlig, säger Pontus som inför säsongen hade siktet inställt på guld i MX2-klassen.

Då SM-säsongen ännu inte startat gav det Husqvarna Motorcycles Team Scandinavia möjligheten att tänka nytt vilket resulterat i två tillskott i årets Husqvarna Motorcycles Team Scandinavia. Ken Bengtson ska göra sitt bästa för att försvara sin titel i MX2-klassen. Nästa tillskott Emil Berggren, slutade tvåa i MX1-klassen förra året och siktar nu på det översta steget på pallen.

Tomas Wallenta, teamchef Cross kommenterar:
"Vi tycker det är oerhört tråkigt att inte få se Pontus ställa upp i årets SM-serie. Vi förstår såklart läget och förhoppningsvis kan det bli bättring i framtiden och då står vår dörr öppen. Det har varit ett par omtumlande veckor men det ska nu också bli spännande att följa både Ken och Emil under året."