Husqvarna Motorcycles har rapporterat positiva nyheter om Arminas Jasikonis tillstånd efter hans krasch vid MXGP i italienska Lombardiet.

Efter att ha lagts in på sjukhuset i Cremona, Italien, söndagen den 27 september vaknade Arminas från sin medicinskt inducerade koma onsdagen den 30 september och kunde snabbt känna igen och prata med sin familj och den exceptionella medicinska personalen omkring honom, både på litauiska och engelska.

AJ kan också röra sin kropp utan hjälp, har ingen smärta och trots att han är förståeligt trött är han tack och lov över det värsta av sin skada och kan snart börja sin rehabilitering.

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing vill tacka all medicinsk personal som har tagit hand om AJ och alla andra runt om i världen som uttryckt sitt överväldigande stöd för honom under de senaste dagarna.

Antti Pyrhönen - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP Team Manager: ”Ärligt talat har jag aldrig tidigare varit så glad över att kommentera en av mina förare. Att kunna säga att AJ är ok, att han kommer att vara ok, det är ett slags mirakel. De senaste dagarna sedan hans olycka har varit så, så känslomässigt dränerande för alla nära AJ, och de värsta tänkbara dagarna. När han vaknade, när vi insåg att han kunde prata, att han kunde röra sina armar och ben, att han inte hade ont och inte hade några andra skador, är det fortfarande nästan omöjligt att sätta ord på hur fantastisk den känslan var. Naturligtvis har AJ fortfarande ett tag kvar innan han är helt återställd, och förståeligt nog är han fortfarande mycket trött, men det värsta är nu bakom honom och han kan snart börja sin rehabilitering. Återigen vill jag rikta ett uppriktigt tack till varje enskild person som haft AJ i sina tankar under de senaste dagarna, till det överväldigande stödet och positiviteten vi fick från MXGP-depån och den globala motocrossgemenskapen. Men särskilt vill jag tacka alla hos Husqvarna Motorcycles i Österrike och hela motorsportfamiljen där, Robert Jonas och Heinz Kinigadner och även vår teamägare Kimi, som omedelbart började organisera många saker bakom kulisserna. Alla i teamet är enormt tacksamma för detta positiva resultat och så, så lättade att AJ kommer att bli ok. ”