Tvåfaldige världsmästaren och flerfaldige franska mästaren, Livia Lancelot, deltog i sin sista tävling för två veckor sedan, då den sista deltävlingen i Motocross-VM. Efter tjugo års racing, inklusive tolv säsonger på högsta nivå, kommer den karismatiska Livy att inleda en ny utmaning inom de närmaste veckorna.

Livia har under större delen av sin karriär tävlat bakom styret på en Kawasaki och haft många framgångar på en limegrön motorcykel och hon fortsätter som en del av Team Green till slutet av Franska ”Beach Race-serien”.

Men för en sådan aktiv kvinna är detta projekt inte tillräckligt och Livia uppfyller nu en annan dröm, nu som teamchef i MX2-VM. Ännu är Livia into redo att spendera sin tid allt för långt ifrån banorna, och har slutit ett avtal med ett annat varumärke för att fortsätta sin verksamhet med Team 114.

"Alla i branschen visste att mitt projekt var att förbli teamägare / chef i framtiden, nu är en annan tillverkare intresserad av det projektet och har bestämt sig för att samarbeta med mig. Mitt nya team kommer att vara involverat nästa säsong med två förare, Hunter Lawrence och Bas Vaessen, som kliver in i MX2-mästerskapet. Det är en typ av utmaning att komma in i MX2-mästkerskapet tillsammans med en ny tillverkare, men de är verkligen motiverade och jag kommer att ge 110% på det här projektet, som jag gjorde när jag var en raceförare", kommenterar Livia Lancelot.