Team JE68/KTM, med rutinerade och målmedvetne teamchefen Jonte Engdahl i spetsen, siktar vidare mot toppen. Under helgen kördes årets tredje deltävling i Motocross-SM och här kan du läsa teamets rapport.

Ännu en superhelg!

Lördagen var mycket tungkört med en bana som var rätt så lurig med djupa spår och tekniskt svår. MX2-kvalet vann Ken, och killarna i MX1 följde upp med Filip och Tom som segrare i vardera kval, och Kim på en femteplats så det såg väldigt bra ut inför finalerna som kördes i strålande sol och en bana som blev lite lättare än lördagen nästan för lätt!!!

DA1D6596

Första heatet i MX2: Ken startade inget vidare och var runt tionde men gick ut som 6-7 på första varvet och avancerade till en fin fjärdeplats i mål utan att få till det där lilla extra för dagen.

DA1D6561

Första heat MX1: Filip flög fullkomligt fram och var helt själv efter 20 meter. Tom var också bra med och Kim hade bra utsläpp. Första kurvan rundade Filip som etta och Tom, HURRA!!, som 3:a, medan Kim hade problem och blev stängd och var ut bland dom sista. Filip fick en lucka omgående och körde sitt eget heat medan Tom jagade på bra och gick upp som tvåa efter halva heatet och var klar tvåa i mål. Kim hade mycket strul i heatet och fick tyvärr bryta. Filip 1:a igen!! Tom 2:a.

DA2D7063

Andra heatet MX2: Ken gjorde ett dåligt utsläpp igen och var efter omgående. Ken kämpade på super som alltid men fick inte till det riktigt denna dag och hade en mindre bra dag på arbetet. Ken är en grym kämpe och har gjort en fantastisk säsong och ligger fortfarande på en total 2:a- plats i SM efter halva serien.

DA1D6643

Andra heatet MX1: Filip tog starten igen och Kim var tvåa med Tom som trea in i första kurvan. Filip fick lucka igen omgående och körde ett superheat med fullständig kontroll över heatet och gick i mål med bra distans till övriga fältet. Kim kämpade på super och låg tvåa men tappade den placeringen ungefär halvvägs in i heatet men tog tillbaka det rätt så omgående, men då kom Tom bakifrån i grymt bra tempo och passerade och ryckte en lucka som Tom höll fint in i mål. Kim låg trea två varv från mål, vilket alltså betydde 1-2-3 för JE68/KTM. Spännande värre, men denna dag var inte med Kim då orken tröt och han ramlade ner till 5:e plats i mål. Slutresultatet blev 1-2-5, vilket inte är fy skam!!

DA1D6963

Totalt ligger Filip 1a i MX1 med full pott och går mot perfect season! Tom mycket bra tvåa och Kim ligger 5:a.

Nu laddar vi och tränar inför Sveriges VM 5-6 juli i Uddevalla, då vi hoppas att ni kommer och hejar på oss.

Måste passa på att tacka alla som gör det möjligt för oss att utöva denna satsning.

DA1D6982