Under helgen kördes årets första deltävling i Motocross SM, vid Vissefjärda strax utanför Emmaboda. Tom Söderström dominerade och vann båda heaten i MX1 med sin Suzuki. I MX2 var det danske KTM-föraren Nikolaj Larsen som körde till sig segern i båda heaten. I MX Girls fick vi se Sandra Adriansson som totalsegrare efter en första- respektive andraplats.

 

MX1

I MX1 var det Suzukiföraren Tom Söderström som dominerade, i hård konkurrens med amerikanen Ryan Hughes. I första heatet var det Mats Nilsson som tog starten, men snart tog Tom Söderström över ledningen och därefter la ett tempo som ingen annan kunde matcha. Tom körde i mål nio sekunder före tvåa Ryan Hughes. På tredje plats fick vi se Filip Thuresson.

I andra heatet var det åter igen Tom som var snabbast, denna gång redan från start. Filip Thuresson och Ryan Hughes jagade där bakom. I slutändan var det Tom som vann heatet, före Ryan Hughes och Filip Thuresson. I Och med helgens dubbelseger leder Tom nu med sina 50 poäng.

 

MX2

I första heatet i MX2 var det startsnabbe Markus Eriksson som tog andraplatsen medan Norges Kjetil Gundersen körde i mål på en tredjeplats. I andra heatet var det Filip Bengtsson som knep starten, men snart fick se sig passerade av Nikolaj Larsen som körde hem segern även i andra heatet, och därmed kunde lägga 50 poäng till samlingen. PÅ andra plats kom Filip Bengtsson medan Kjetil Gundersen kom trea.

MX Girls

I första heatet var det Sandra Adriansson som var först över mållinjen. Sara Pettersson kom tvåa medan Frida Östlund körde till sig tredjeplatsen. Under andra heatet var det Linda Andersson som kopplade greppet om ledningen och vann före Sandra Adriansson och Sara Pettersson.

Under helgen lyckades Sandra Adriansson samla på sig totalt 47 poäng, medan helgens totaltvåa i MX Girls, Linda Andersson fick med sig 43 poäng och Sara Pettersson kom trea totalt med 42 poäng.

 

Resultat: Motocross SM - Vissefjärda

 

MX1

1 - Tom Söderström Nyköpings MS, Heat 1: 1, heat 2: 1

2 - Ryan Hughes AMA, Heat 1: 2:a, heat 2: 2

3 - Filip Thuresson BMK UDDEVALLA, Heat 1: 3, heat 2: 3

 

MX2

1 - Nikolaj Larsen NÆSTVED MOTORKLUB, Heat 1: 1, heat 2: 1

2 - Kjetil Gundersen LUNNER MOTORSPORT, Heat 1: 3, heat 2: 3

3 -Alex Eriksson TIBRO MK, Heat 1: 4, heat 2: 4

 

MX Girls:

1 -Sandra Adriansson FMCK BORÅS, Heat 1: 1, heat 2: 2

2 - Linda Andersson SKUTSKÄRS MS, Heat 1: 4, heat 2: 1

3 - Sara Pettersson ÖREBRO MK, Heat 1: 2, heat 2: 3