Historisk helg

I helgen blev Yamaha-föraren Mats Nilsson historisk då han körde hem sitt åttonde SM-guld i motocross. Det är han ensam om genom tiderna. Här följer en rapport från helgens SM-tävlingar i Tomelilla.


Årets SM-serie i motocross avgjordes igår hos Tomelilla MK och det blev en hel del omkastningar i tabellen för samtliga klasser. I stort sätt klar sedan tidigare var Mats Nilsson i MX1 klassen och han gjorde som vanligt ingen besviken, en andra plats totalt för dagen gav honom ytterligare ett guld till den imponerande samlingen. Bakom honom blev det däremot tufft, Kim Lindström hade slagläge för ett SM silver, men en uteslutning från det första heatet efter att ha genat på banan gjorde att han till och med dalade ur topp tre och slutade på en fjärde plats totalt i SM. Istället tog Johan Carlsson hand om silvret, tätt följd av Magnus Lindfors på tredje plats, fyra poäng efter.


LÄS MER OM MATS NILSSON

eksjo_thuresson

MX2
I MX2 klassen var skillnaden endast elva poäng mellan topp fyra innan dagens tävling. Den som drog det kortaste strået av dessa förare var Fredrik Karlsson som ramlade ut från tredje till fjärde plats. Stefan Andersson som tagit sig förbi Filip Thuresson med ett poäng inför dagen och hade guldläge tappade tyvärr både Thuresson och norrmannen Fredrik Aulisether och slutade på en total tredje plats. Guldet gick till Thuresson som tappade ledningen i SM på grund av skador under säsongen, men alltså tog tillbaka den i sista deltävlingen.

elin_eksjo

MX Girls
De två topplaceringarna i MX Girls har länge varit vigda åt Elin Mann och Sandra Adriansson. Elin gjorde trots en del skador både före och under säsongen sitt jobb och tog återigen SM guld. För Adriansson har det dock gått lite tyngre, framförallt i slutet av säsongen och efter att han nollat i årets sista heat tappade hon silvret till Sofia Sjöberg och fick nöja sig med bronset.

 

Samtliga resultat