Svenska mästaren Marcus Norlén kör för Suzuki

Alla vill ha en mästare i sitt motocrossteam och till slut var det Suzuki som lyckades locka till sig den svenske MX1-mästaren Marcus Norlén. Ett märke som han för övrigt styrde under åren 2005-2009 och har fullt förtroende för.

 

- Jo, jag är van vid Suzuki och jag vet att det är bra grejer, säger Marcus Norlén som har skrivit på för ett långsiktigt samarbete och kommer att köra för återförsäljaren Motostar i Sjöbo.

Att ledningen på Suzuki ställer höga krav på sina förare med bland annat fystester på Riksidrottsförbundets testanläggningar på Bosön är inget som får Marcus Norlén att rygga. Snarare tvärtom då han sedan lång tid tillbaka är känd för att vara en av Sveriges mest vältränade motocrossförare.

- Jag är inte direkt orolig, jag har alltid tränat mycket och ordentligt, säger 24-årige Marcus Norlén.

Han sticker inte under stol med att huvudmålet 2011 blir att försöka försvara positionen som etta i Sverige.

- Det är SM och Elitserien som jag kommer att lägga energi på och det blir samma upplägg som under den gångna säsongen, det vill säga träning här hemma och nära till familjen, det blir mer strukturerat så och det passar mig, säger

Marcus Norlén.

- För oss känns det jättebra att Marcus är tillbaka på Suzuki och att vi kan jobba långsiktigt säger Klas Östlund affärsenhetschef på KGK Motor AB.

Redan till helgen är det dags för Marcus att ”rasta” sin Suzuki RM-Z450, då stundar nämligen klassikern Gotland Grand National.