Värdelös bana

Nu är premiären i SM avklarad och Marcus Norlén från Team mxstar.se fick med sig en hel del SM poäng. Via en 6:e plats i det första heatet och en 9:e i det andra fick Marcus totalt 27 SM poäng och ligger med det på en 7:e plats. Här följer rapporten från Team mxstar.se.

Marcus kritik på banan var så hård som "värdelös", vilket verkar delas av flera andra förare. Det största problemet är att banan är gjord på ett sätt som gör den extremt enkelspårig och svår att köra om på. Att den sedan var helt söndervattnad till söndagens finaler och att samtliga hopp är av modellen hoppa rakt upp och rakt ned gav inte bättre rytm. Nog med klagomål om detta nu, jag har sagt det förut och säger det igen, det är lika för alla.

Resultaten i heaten har vi redan klarat av och en total 7:e plats i premiären ser lovande ut för den fortsatta SM serien. Den största orsaken till att resultaten inte såg ytterligare bättre ut är Marcus två usla starter. Runt 20:e plats i de båda heaten gjorde att Marcus fick kämpa hårt för att ta sig upp i resultatlistorna. Marcus nötte sig förbi förare efter förare och körde snabbt men med full kontroll. Den var som sagt SM premiär på en bana som Marcus inte gillar och det gällde att få med sig så många poäng som möjligt till den totala SM serien.

 

Klicka för att förstora
Det var väldigt jämt i MX1 klassen och många förare kommer under säsongen att kandidera om topplaceringarna, något som kommer vara kul såväl för förare som publik.

Marcus var nöjd med körningen i helgen och ser nu fram emot att köra på banor han tycker är roligare och trivs bättre på.

Samtliga resultat HÄR

 

Klicka för att förstora

 

Klicka för att förstora

 

Grillning lördag kväll. Marcus, Marcus, Jaqlin, Henrik och Bosse
Grillning lördag kväll. Marcus, Marcus, Jaqlin, Henrik och Bosse

/Tomas, Teamkoordinator - mxstar.se