Tom Johnsson blir Honda MX Team Swedens nya förare i MX1. Tom kommer att köra genom ett samarbete mellan Honda MC och Speed Equipment Racing Team. Det är även klart att Max Erlandsson och Albin Larsen kommer att köra i teamet under 2017 – 2018 i MX2. Sedan tidigare är Frida Östlund och Natalie Kane Honda MX Team Swedens förare i MX Girls.

 

 

MX1 Tom Johnsson #2

Tom Johnsson har plockat medaljer och pallplatser sedan juniortiden – JSM Silver 2010 och 2012, JSM Guld 2013 och SM Silver 2014. Målet för 2017 är att stå överst på prispallen i SM. Några inhopp i Danska Mästerskapen och VM ligger också i planen och självklart att spänna musklerna i Gotland Grand National.

”Jag är jätte glad över att ha skrivit på för Honda MC Sverige och ser fram emot ett samarbete i 2 år framöver. Det ska bli riktigt roligt att få börja köra nya CRF450R och det kommer verkligen bli lite nytändning inför nästa år med nytt märke så det ska bli sjukt roligt. Jag har även skrivit på för Speed Equipment Racing Team för 2017 och jag kommer att stå hos dem under alla SM. Det ska bli riktigt roligt att jobba tillsammans igen. Jag hade ett samarbete med dem 2012 så jag känner alla där och vet att de kommer se till att jag har de bästa produkterna att jobba med. ” 

 

MX2 Albin Larsen #472

Albins lista över segrar är lång -  bl a 3a EM 2014 EMX150, 4a EM 2015 EMX150, 3a SM 2015 MX2U och 2016 blev han första förare född -00 att ta Elitlicens och SM-poäng. Han har över 80 segrar i Guldhjälm/Ungdom VMX, MXSyd, Tv-cross, MXArena och Grand Junior, Danmark.

”Känns riktigt bra att fortsätta samarbetet med Honda. Honda satsar framåt och ett 2 års-kontrakt visar att dom har förtroende och tror på mig. Det är också bra att vi är en grupp med många seriösa människor och att det blir positivt team ute på banorna. Mitt största fokus till nästa år är JSM och stora SM i MX2 där jag ska visa vad jag verkligen kan. Ska även köra Danska MX2 Mästerskapen och Elitserien för Kil.”

 

 

MX2 Max Erlandsson #122

Även Max har trots sin ålder många segrar på sin meritllista – senast med bl a segern i GGN. Deltävlings-seger i Sverige cupen och wildcard till SM i MX2. 9a EM 2014 EMX150 och vinst i Dråpslaget 85cc – Sveriges största ungdomstävling – är några av resultaten under ungdomstiden.

”Detta känns jättebra och jag är stolt över att få vara en del av Honda-familjen.  Jag har ju kört Honda hela mitt liv, så nu när jag är med i Honda Mx Team Sweden känns det som ett naturligt steg i min elitsatsning. Skall bli riktigt kul att få testa den nya hojen som kommer i början på nästa år. Som det ser ut idag kommer jag att köra Svenska och Danska Mästerskapen, Engelska U19/RFX Championship-mästerskapet samt Gotland Grand National. Jag går första året på motocross-gymnasiet i Tibro och det kommer vara till stor hjälp då vi får professionell coachning med all träning så jag ser fram emot säsongen 2017.”