Med 11 poängs försprång inför sista finalrundan i Uddevalla lyckades Husqvarnaföraren Jesper ”sunshine” Jönsson knyta ihop guldsäcken. Nu kan han titulera sig som svensk mästare i motocross, för andra året i rad. 

 

 Trots bruten handled sedan SM i Sprint Motocross i Norrköping och feber tidigare i veckan gav Jönsson publiken en riktig nagelbitare. Jönsson kom in som trea i båda heaten men med några poängs marginal genom vinster i tidigare deltävlingar kunde han knipa guldet med ett poäng tillgodo.

Jesper Jönsson kommenterar: ”Det har varit en bra men lång säsong. Och jag visste ju att jag var tvungen att komma trea som sämst. Första heatet bevakade jag min tredje plats och safea så jag inte skulle tappa den. Andra heatet var det lite mer fight. Jag låg femma lite mer än halva heatet, men jag hade hela tiden koll på fyran och femman. När vi började närma oss slutet kände jag att jag hade lite mer att ge och körde om. Det var riktig glädje att komma i mål som svensk mästare, men det är även en enorm lättnad”.

Jesper Jönsson kör för andra säsongen med Motostar Husqvarna på en 2017 FC 450. Jönsson körde sin första SM-säsong 2009 och har sedan dess kämpat hårt för att nå det efterlängtade SM-guldet. Han har sedan dess bland annat tagit SM-brons 2011 & 2014, JSM-guld 2014, SM-guld 2015 och kom som bäste svensk på tredje plats på Gotland Grand National 2015.

Härnäst väntar uppladdning och träning för Jönsson inför Gotland Grand National 2016.

-Gotland blir roligt, det gick ju bra förra året. Nu måste jag bara återhämta kroppen och framförallt låta handleden läka, avslutar Jesper Jönsson.

Topp-3-Resultat MX1 –2016

  1. Jesper Jönsson (LeoVegas Husqvarna)
  2. Nikolai Larsen (KTM)
  3. Rasmus Sjöberg (Husqvarna)