Regerande mästaren från 2014 års upplaga av 24MX International Supercross – Jason Anderson, har skrivit på för årets race. Den 8 oktober kommer alltså en av de absolut bästa förarna i världen till Sverige.

 

Den för närvarande tredje bästa supercrossföraren i världen har precis skrivit på för 24MX International Supercross på Tele2 Arena den 8 oktober. Husqvarnaföraren slutade på tredje plats i årets AMA Monster Energy Supercross/FIM World Championship, med två racevinster och sammanlagt 7 pallplatser. Endast megastjärnorna Ryan Dungey och Ken Roczen lyckades slå honom i mästerskapet.

Jason Anderson kommer till racet som favorit, men har hård konkurrens från bland andra Davi Millsaps och Martin Davalos som under många år varit två av de absolut bästa förarna i världen. Vårt svenska hopp är Fredrik Norén som varit svensk mästare i motocross och nu bor och tävlar i USA på heltid.

Jason Andersson, Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing: ”Jag är riktigt laddad inför att försvara min vinst från 2014. Den här gången kan det dock bli betydligt tuffare med toppförare som Davi Millsaps och Martin Davalos på startlinjen. Jag kommer göra mitt yttersta för att ta hem segern ännu en gång.”

Daniel Petersen, VD 24MX: ”Att få chansen att se förare av denna kaliber på ett svenskt motorsportsvenemang är något helt fantastiskt. Jag är väldigt glad och stolt att ha dessa giganter på plats för att göra upp i ett spektakulärt evenemang på Sveriges bästa arena.”