Efter den enastående framgången förra säsongen, där Ryan Dungey körde hem KTM:s första och prestigefyllda AMA Supercrosstiteln i 450-klassen, följt av AMA 450 Motocrossmästerskapet, har den amerikanska föraren från Minnesota levererat vecka efter vecka under 2016. Hans mästerskapsseger, som vanns med KTM 450 SX-F Factory Edition, togs med en fjärdeplats, efter KTM-essets 31 raka pallplaceringar på raken.

Efter en säker heatseger, tog Dungey plats vid startgrinden i huvudfinalen, där han omedelbart engagerades i en stenhård kamp med de främsta förarna. Den 26-åriga KTM-föraren pressade hårt hela racet för en pallplats, men Ryan valde det säkra kortet mot slutet för att vinna sin tredje 450SX-titel.

Suzukiföraren Ken Roczen vann helgens 450SX-race, närmast följd av Kawasakiföraren Eli Tomac och Hondaföraren Cole Seely.

Med en deltävling kvar att köra i mästerskapet har alltså Ryan Dungey säkrat titeln, med Roczen på andra placering med 330 poäng och Husqvarnaföraren Jason Anderson på tredje plats med 293 poäng.

Ryan Dungey kommenterar: "Självklart var 4:e plats är inte målet, men däremot mästerskapstiteln och det är trevligt att ha en liten säkerhetsmarginal och linda upp titeln i förtid. Pallsviten (31 pallplatser i följd) var häftigt och jag jagade definitivt efter Cole Seely för att försöka komma på pallen, men jag gav mitt bästa och gjorde vad jag kunde, samtidigt som jag inte ville göra något dumt heller. Det har varit en kamp, att ​​mentalt kämpa vecka in och vecka ut, med massor av förare som utmanat oss hela säsongen. Jag tycker att jag var konsekvent under hela säsongen och 4:e plats - som är vår värsta placering hela säsongen upp till Runda 16 - det tycker inte jag är dåligt."