Team MicroBilt / PRBC Suzuki har officiellt presenterat sina förare för 2016 års Monster Energy / AMA Supercross med populära Ronnie Stewart är kvar ytterligare en säsong och Vicki Golden ansluter sig till truppen.

Stewart tävlade för Team MicroBilt / PRBC under 2015 års utomhussäsong medan Vicki Golden är ny medlem i teamet för 2016.

Stewart, 25-åringen från Easton, Pennsylvania, har gjort sig ett namn inom sporten under de senaste åren. Hans hårda arbete och beslutsamhet har resulterat i att Stewart regelbundet setts kvala in i främsta Supercross-klassen under de senaste säsongerna. Stewart är för närvarande skadad, efter att ha brutit handleden i samband med ett träningspass i mitten av december, och kommer tyvärr missa ett antal Supercrossrundor under hans rehab.

 

Stewart kommenterar:

"Jag är glad över att vara en del av Team MicroBilt / PRBC igen för 2016. Jag jobbar hårt för att komma tillbaka starkare än någonsin och förhoppningsvis kan jag göra en stadig körning under den andra halvan av säsongen. Det är en ära att ha Vicki som en del av programmet också. "

Vicki Golden, 23 år och från San Diego, var en av de stora samtalsämnena under förra Supercross-säsongen. Hon är mest känd för att hon skapade historia i Las Vegas i maj genom att bli den första kvinnliga föraren under mer än fyra årtionden av Monster Energy AMA Supercross, att kvalificera sig för "Fast 40".

Hennes banbrytande prestation var en del av en serie av hennes första inom sporten, som också innefattar att bli den första kvinnliga i historien att slutföra Ricky Carmichaels Road to Supercross i Amsoil Arenacross, vilket gav henne en Pro Supercross tävlingslicens. Under år 2011 blev Golden den första kvinnan att kvalificera sig för ett Amsoil Arenacross Lites Class Main Event. I år, nu med stöd från MicroBilt / PRBC Suzuki, kommer hon återigen försöka skapa historia genom att bli den första kvinnliga förare att kvalificera sig för en 22 förare stark 250SX-final. Hon kommer att tävla i region East (öst), men kommer att delta i alla rundor av 2016 års Supercross-säsongen för att kunna träffa fans och media.

Vicki Golden kommenterar:

"Jag tror att MicroBilt / PRBC-teamet kommer att bli riktigt bra för mig. Det ska bli kul att få mer stöd. Teamet är på banan och är villigt att ge mig vad jag måste för att försöka bli framgångsrik. Förra året var jag lite på egen hand och det var så svårt att hantera så mycket av teamfrågorna själv förutom att köra. Jag är verkligen glad över att ha detta typ av stöd. Det kommer också att vara ett stort plus att ha Ronnie som en teamkamrat och mentor för att hjälpa lära mig knepen. Han har flera säsongers erfarenhet och jag är ivrig att lära av honom. "