Med ett till stora delar nytt lag jämfört med 2014 siktar Sverige ändå mot en topp 10-placering när årets Lag-VM i Motocross avgörs 26-27 september i franska staden Ernée. – Vi har ett spännande lag som kan överraska många nationer, säger Jonte Engdahl, Förbundskapten.

Med stjärnföraren Fredrik Norén på skadelistan har Sverige tvingats till vissa ändringar i laguppställningen. Sverige representeras av Filip Bengtsson, Jesper Jönsson och Alvin Östlund. 

- Det ska bli spännande att se vad detta relativt unga lag kan åstadkomma. Filip var med redan förra året och presterade bra. Han har under 2015 skaffat sig mer internationell erfarenhet som kan visa sig vara nyttig. Alvin är en ung och lovande förare som redan hunnit testa lite internationella tävlingar och placerade sig som total 5:a i årets EM-serie 250cc. Jesper har presterat jämnt och bra hela året och tog hem svenska mästerskapen. Jesper körde den senaste VM-deltävlingen i USA och presterade bra i ett välmeriterat startfält, säger Jonte Engdahl, förbundskapten.

Motocross of Nations (MXON) är namnet på Lag-VM i motocross. Det har alltid varit en prestigefull tävling och detta har förstärkts sedan USA började delta, eftersom de främsta amerikanska stjärnorna sällan deltar i de individuella världsmästerskapen, utan kör en egen serie. Lag-VM blir det tillfälle då de två motocross-världarna får tillfälle att mäta sina krafter. Sverige har segrat totalt 7 ggr i Lag-VM Motocross, senaste gången vi vann var 1974.