Nitro Circus Live kommer med ny storslagen show till 13 städer i Europa under 2016. Travis Pastrana leder actionsportshowen som är fulladdad med nya otroliga trick. Nitro Circus Live intar Tele2Arena i Stockholm lördagen den 23 januari. Biljettsläpp nu på fredag 5 juni klockan 10.00.

Nitro Circus Live senaste skapelse tar cirkus till en helt ny nivå när de främsta atleterna inom freestyle motocross (FMX), BMX, skateboard samlas i en ny storslagen produktion. Medverkar gör 17-faldige X Games-medaljören Travis Pastrana och turnén bjuder på nya otroliga trick, rekordbrytande försök, galna stunt och de mest ”crazy” åk som skådats.

− Vi har haft grymt kul under vår världsturné i år och nu äntligen är det dags att ta denna splitt nya show till Europa. Varje show pushar vi varandra att åka snabbare och hoppa längre än showen innan, så nästa år kommer att bli helt otroligt, säger Pastrana. 

Pastrana leder ett elitlag av atleter med en stjärnspäckad lineup för freestyle motocross, FMX, bestående av världens första trippla bakåtvolter och regerande X Fighter-mästaren Josh Sheehan, australienska X Games-guldmedaljörer Blake "Bilko" Williams och Cam Sinclair, samt amerikanske superstjärnan Adam Jones.

På BMX-sidan blir det en kavalkad av aldrig tidigare upplevd galenskap, som leds av James Foster, den enda person i världen som för närvarande utför trippel backflip (bakåtvolt) på BMX. Plus en mängd stora namn som " The Warrior " Jed Mildon, X Games-medaljören Andy Buckworth, den mest vågade kvinnan inom actionsport, Jolene Van Vugt, och banbrytande rullstolscross-stjärnan (WCMX ) Aaron " Wheelz " Fotheringham.

Nytt tema: Nitro goes retro
Hela Nitro-föreställningen är koreograferad och stylade som en cirkus från 1920-talet med elefanter, björnar, clowner, trapetskonstnärer, eldkastare och lejontämjare. Omsorgsfullt utvecklad under fem år kommer den nya uppsättningen tillsammans med Nitros eget komponerade soundtrack ta oss tillbaka till det förflutna, till ett kusligt cirkustält. Med ny belysning och explosiv pyroteknik blir det nya temat en perfekt bakgrund till den mest storslagna showen i Nitros historia.

− Tro oss när vi säger att du aldrig har sett en cirkus som denna förut, säger Pastrana.

Kolla höjdpunkterna här: https://www.youtube.com/watch?v=CoiBU3cGohk

För den som vill ha den ultimata Nitro Circus-upplevelsen finns ett helt nytt Nitro Club VIP-paket. Paketet kostar 900 kr (plus ev serviceavgifter) och innehåller ett exklusivt pass med bästa platsen, samt förmånen att komma riktigt nära Travis Pastrana och stjärnorna i Nitro Circus under en unik frågestund. Med paketet kommer också ett nyckelband och en elektroniskt signerad Nitro-affisch i A2-format.

Biljetter köper du på: www.tele2arena.se/ncl

För mer info, nyheter, turnédatum, bakom-scenen-avslöjanden besök hemsidan: 
www.nitrocircus.com.