KTM Racing har skrivit kontrakt med den lovande och unge motocrossföraren Josiah Natzke från Nya Zeeland för en femårsperiod. Han kommer att tävla för KTM Factory Racing Juniors från 2015 och kommer inledningsvis att delta i EMX125-EM.



Josiah Natzke, som först siktades i Europa sommaren 2014 under junior-världsmästerskapen, är den yngsta segraren av 125cc Open-klassen på Nya Zeeland. Han tog titeln tidigare i år då han var endast 15 år gammal. Han kommer till Europa i mars 2015 för att ansluta till Stefan Everts "KTM Factory Racing Juniors” och kommer att börja tävla i EMX från mitten av april.

Everts meddelar att han är glad över att ha Natzke i sitt lag av unga förare: "Vi såg honom först sommaren 2014 och vi kunde då se att han hade god potential, även om han inte var helt i form som en följd av diverse skador. Nya Zeeland har producerat ett antal mycket bra motocross-förare och vi ser fram emot att ha honom i Junior Factory Team. "

51c81519b8Natzke kommenterar själv att kontraktet som gör att han kommer få köra för KTM Factory Racing Juniors är en enorm möjlighet: "Jag är väldigt glad. Det blir en stor förändring för mig att tävla i Europa och att flytta dit för tävlandet."

Natzke, som kommer att vara baserad i Belgien under hela det europeiska EMX125-mästerskapet är för närvarande hemma och förbereder sig för fjärde rundan av Nya Zeeland National Championship där han kommer att tävla i både 125 och 250cc-klassen. Han bekräftade också att han kommer spendera tid på en "Boot Camp" träningsläger vid Queenstown på Nya Zeelands södra ö att bättra på sina kondition ytterligare innan han kommer till Europa.

Årets säsong i EMX125-EM består av åtta deltävlingar där säsongen inleds vid Trentino, Arco di Trento i Italien den 19 april och slutar den 30 augusti vid Assen, Nederländerna.