Jason Anderson vann Stockholm Supercross

Huqvarnaföraren Jason Anderson vann helgens Supercross i Tele2 Arena i Stockholm bakom styret på sin Husqvarna FC 450. Hans seger i den svenska huvudstaden var mycket symbolisk eftersom den även representerade varumärkets framgångsrika återkomst till sitt andliga hemland.

Redan under träningen påpekade Anderson att han gillade banan och hade en bra känsla på sin nya fabriksracer. Han hade sedan en stadig körning i de sista av tre pro-klass heaten, och klättrade upp till andraplatsen efter en krasch under fjärde varvet. Den amerikanska Husqvarnaföraren avancerade sedan till den andra semin och kunde omvandla sin Holeshot till en raceseger efter att ha övertagit ledningen från Phil Nicoletti under varv fyra.

 M4S3026-1

Anderson var sedan fast besluten om ta på segern i finalen och la grunden med ännu en holeshot. Han fortsatte sedan med en imponerande ledning och förseglade segern framför 14.000 fans i Stockholms Tele2 Arena.

Det var ett viktigt tillfälle för Husqvarna och debutkörning tillsammans med Husqvarna för Anderson, som också tog sig tid att träffa företagets tjänstemän i Sverige och besöka Husqvarna museum.

 M4S3458

-Det var ganska coolt. Sedan drog vi hit för en härlig kväll med racing. Jag lyckades få holeshot i finalen och sedan försökte jag bara att köra ett race utan misstag. Jag var överlycklig över att jag fick möjligheten att tävla med en Husky här i Sverige och att få det gjort. Jag tror att vi var i en ganska bra position och jag kände mig stark hela dagen, sa Anderson efter racet.

 MAR7708

Topp-fem-resultat Stockholm Supercross

1. Jason Anderson, USA Husqvarna

2. Mike Alessi, USA, Suzuki

3 Phil Nicoletti, USA, Yamaha

4 Josh Hill, USA Kawasaki

5. Shane McElrath, USA KTM