I samband med måndagens välgörenhetsevent ”Everts and Friends Charity Race” vid Genk i Belgien bröt VM-ledaren i MX2, KTM-föraren Jeffrey Herlings, sitt vänstra lårben i samband med en krasch.

Jeffrey tävlade i ett 85-kubiksrace på den årliga välgörenhetsgalan, med teamchefen för Red Bull KTM Factory Racing MX2 och tiofaldige världsmästare Stefan Everts som värd.

Jeffrey drog på sig en ren fraktur hos lårbenet och opererades av Dr Driessen på sjukhuset Zol i Genk under måndagskvällen. Dr Driessen satte in ett stift för att säkra frakturen hos vänsterbenet och den medicinska personalen har meddelat att operationen var fullkomligt lyckad, och förväntar sig att Jeffrey blir liggande kvar på sjukhuset i ungefär tre dagar.

Pit Beirer, chef för KTM Motorsport låter meddela att Jeffreys uppgift nu är att vila och återhämta sig. "Jeffery är ung och mycket vältränad och medan vi alla är ledsna över att han drabbades av denna otur, är vi övertygade om att han kommer tillbaka så stark som han redan har visat att han kan vara. Vi önskar honom ett snabbt tillfrisknande och ser fram emot att ha honom tillbaka på motocrosscykeln när han är frisk och mår bra. "

Herlings, som har varit exceptionell under 2014-säsongen, och under kommande helgens GP vid Loket i Tjeckien var sannolikheten stor att han skulle säkra sin tredje VM-titel i MX2. För att säkra titeln skulle han ”bara” behöva säkra fem fler poäng än sin teamkompis Jordi Tixier i den kommande rundan.

Den holländska tonåringen har vunnit varje GP utom en av årets hittills genomförda tävlingar, men han deltog inte i Brasilien på grund av en axelskada.