Team Honda Muscle Milk har meddelat att svenske privatföraren Fredrik Norén kommer att ersätta skadade Justin Barcia under de återstående rundorna av 2014 Lucas Oil Pro Motocross Championship, med början under Red Bud National. En fantastisk nyhet, som är större än något annat inom svensk motocross på många år...

Efter att ha vunnit det svenska juniormästerskapet i motocross år 2009 och det svenska motocross-mästerskapet året därpå flyttade Fredrik till USA år 2011 för att tävla i Lucas Oil Pro Motocross series. Sedan sin debut i Amerika har Fredrik noterats för flertalet topp-tio-placeringar och ligger för närvarande på 13:e placering i 2014 års mästerskap.

-Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Jag är så tacksam över att få den här möjligheten, och jag ser fram mot att få jobba med alla i Team Honda Muscle Milk. När jag kom till USA tävlade jag med en Honda och gillade det, så att få möjligheten att köra en fabriks-CRF450R är fantastisk. Dessutom kommer jag slippa stressen över att försöka samla in pengar för att komma till tävlingarna och att behöva jobba på min egen motorcykel längre, vilket kommer att vara en stor lättnad, säger Fredrik Norén.

-Vi är glada över att ha Fredrik med i vårt team för de återstående omgångarna av serien. Han fortsätter att vara en toppen-privatförare varje vecka och vi tror att han kommer att kunna visa sin sanna potential med rätt utrustning, kommenterar teamchefen Dan Betley.

Vi på Fastbikes.se önskar Fredrik all lycka!