KTM presenterar 2015 års motocrossmaskiner

KTM har presenterat uppgifter för 2015 års motocross-modeller, som i skrivande stund är på väg till återförsäljare runt om i Europa.

KTM:s SX (tvåtakt) och SX-F (fyrtakt) har återigen utvecklats av KTM: s R&D-avdelning i Mattighofen och vi finner ett antal nyheter hos såväl tvåtaktsmodellerna 125SX, 150 SX och 250 SX som fyrtaktsmodellerna 250 SX-F, 350 SX-F och 450 SX-F. För de yngre förarna finns det tre minimodellerna 50SX, 65SX och 85SX.

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT SE STÖRRE EXEMPLAR...

SX65

85SX

Samtliga modeller (förutom Minicycles) har fått uppdateringar hos ramen, med en viktbespararande konstruktion jämfört med tidigare modeller och nya förbättrade fästpunkter för länkarmarna. Länkaget i sig har fått en ny utformning som uppges vara lättare och med en förbättrad progressionskurva, som också har resulterat i förändrade fjädringsinställningarna hos både framgafflar och stötdämpare, för att erbjuda en optimal känsla på motocrossbanan.

SX50

Ny utformning av framgaffeln och en tunnare framhjulsaxel ska ge bättre stabilitet och förbättrad körkänsla (framförallt bättre känsla för motorcykelns framdel). Samtidigt finner vi nya gaffelskydd tillsammans med en ny typ av styrstam och bult som är lättare än tidigare versioner. Svarta Excel-fälgar är standard på 2015 års motocrossmaskiner från KTM, liksom orangefärgade ramar, som du normalt tidigare endast sett hos KTM:s fabriksracers. Alla SX och SX-F-modeller är nu skodda med de senaste Dunlop MX52-däcken som har utvecklats i samarbete med KTM:s fabriksteam i USA.

125sx

Slutligen har KTM skapat en ny grafisk, tillsammans med nya tvåkomponents gummihandtag och ett lättare bakdrev toppar förändringarna hos dessa högpresterande maskiner, och som vanligt finner vi en hög med exklusiva komponenter, såsom Brembo-bromsar, Renthalstyre och hydraulisk koppling från Brembo…

150sx

Motorerna hos 250 SX-F och 350 SX-F har fått en del förändringar, bland annat en reviderad och lättare koppling tillsammans med nya O-ringar hos oljepumpen, något vi även finner hos 450 SX-F. Även 250SX har fått en uppdaterad koppling.

250sx

För de yngre förarna finns även KTM:s mini-sortiment som även de fått ett antal uppdateringar.

2015 års motocrossmodeller från KTM är på väg till återförsäljare runt om i Europa i skrivande stund. Mer information finner du på www.ktm.se

250sxf

350sxf

450sxf