KTM-föraren Ken Roczen och Kawasaki-föraren Martin Davalos vann helgens AMA Supercross i Atlanta. Davalos tog sin första seger någonsin i 250SX framför Adam Cianciarulo och Blake Wharton. I 450SX var det Ken Roczen som tog segern framför Ryan Villopoto och Ryan Dungey. Här kan du läsa mer, kolla in höjdpunkter och kompletta finalracen i båda klasserna…

Mike Alessi var främst genom första böjen och vann därmed Nuclear Cowboyz ® Holeshot Award med Ryan Villopoto och James Stewart hack i häl som tvåa respektive trea. Stewart avancerade kort därefter upp till första plats under det första varvet och Ken Roczen tog över tredjeplatsen. Stewart, som vunnit de två senaste racen, kraschade i en sväng kort efter att ha tagit över ledningen och fick ”börja om igen” på sista plats.

Villopoto körde upp sig andra plats under varv 4 och passerade Alessi för ledarpositionen under varv 5. Alessi fick även se sig omkörd av Roczen och Ryan Dungey som tog över andra respektive tredje positionen. På varv 14 misslyckades Villopoto med att hoppa i trippeln vilket ledde till att Roczen tog över ledningen och vann. Villopoto slutade tvåa och Dungey slutade trea.

Kawasaki-föraren Ryan Villopoto leder 450SX-mästerskapet med sina 166 poäng, före Ken Roczen (KTM) som har 157 poäng. Suzuki-föraren James Stewart ligger på tredje plats med 144 poäng.

Nästa deltävling i AMA Supercross körs nästa lördag i Indianapolis’ Lucas Oil Stadium.

Eastern Regional 250SX - Topp 10 Resultat: Atlanta