I syfte att värna om och uppmuntra unga racingtalanger satsar Honda på en 150 EM-serie i samarbete med Motocross Grand Prix deltävlingarna i Europa. Mästerskapet ger bland annat fina möjligheter för ungdomar mellan 11-14 år att visa upp sina färdigheter för en stor internationell publik.

-Honda 150 EM går in i ett mycket spännande andra år, med ett växande nätverk, en utökad tävlingskalender och ännu större intresse för 4-takts Honda CRF150R. Det är en stor möjlighet för blivande förare att lära sig köra 4-taktsmaskiner från unga år på en äkta Grand Prix-bana, säger Robert Waltherston, chef för Motorcykelsport hos Honda Europa.

2014 års Honda 150 European Championship körs i följande länder; Holland, England, Tyskland, Sverige och Tjeckien.

I inträdet till mästerskapet tillhandahålls en tävlingsklar Honda CRF150R, transport av maskinen till tävlingarna, teknisk support inklusive coaching, bränsle och däck. Det enda föraren behöver göra, är att komma till tävlingsplatserna och tävla.

Alla CRF150R är identiska och strikt kontrollerade, vilket innebär lika villkor för alla, där den egna färdigheten främjas och förarens talang framhävs.

Serien har ett officiellt stöd till FIM, Motocross VM där säkerhetsstandarden och det medicinska stödet ligger på högsta möjliga nivå.

Intresserade ungdomar läser vidare på www.honda150championship.com