KTM Scandinavia har nu skrivit kontrakt med de förare som man valt att stötta under kommande säsong och det är onekligen en framgångrik skara förare som utgör truppen.

Nu är det klart att KTM Scandinavia har knutit upp ett större antal skickliga förare som under 2014 års säsong kommer att köra under orange flagg.

-Helt klart siktar vi på storslam! Vi vill vinna och med de förare som kontrakterats inför 2014 anser vi oss ha en mycket god chans, säger Peter Johansson, tävlingschef för KTM Scandinavia.

Något som inte förväntas bli alltför lätt är att överträffa förra årets motocross-succé då KTM Scandinavias förare mer eller mindre tog hem allt. Av totalt tolv SM-pallplatser tog KTMs förare hem hela nio stycken.

De förare som under 2014 skall matcha föregående säsongs fina resultat är Anton Nagy och Rasmus Håkansson i 85SX-klassen, Daniel Karlsson och David Kardestam i 125SX-klassen och Sara Pettersson i MX-girls.

I MX2 hittar man Viktor Björklund, Eddie Hjortmarker, Even Heibye, och ”ungtupparna” Anton Gole och Jimmy Wicksell som ska försvara färgerna och i MX1-klassen utgör Filip ”Fillibang” Bengtsson, Kim Lindström,Oskar Olsson och Rickard Hansson ett stark KTM-gäng.

När det gäller KTM:s officiella enduro-team har man kontrakterat ett antal nya förare.

-Vi vill börja med att rikta ett tack till Team Lindskey för det gångna året samt för den insats de gjorde. Det var lärorik och utvecklande, både för oss och förarna, säger Peter Johansson.

Under 2014 kommer enduroförarna att sponsras direkt från KTM och ansvarig för förarna kommer Lasse Lindh, Team Lindskey, att vara tillsammans med Peter Johansson, KTM Scandinavia.

-Vi har fått till en riktigt bra line-up inför nästa säsong och jag har höga förhoppningar om att det kommer ta oss långt, meddelar Peter Johansson.

Även enduroteamet utgörs av både nya och gamla förmågor. JSM2 representeras av Andreas Linusson. I SM1-klassen finner vi Niklas Persson, i SM2 Lars Löfgren och Martin Larsson, SM3 Henrik Lindholm och slutligen rutinerade Jonas Karlsson för långlopp som exempelvis GGN, Ränneslätt och liknande.

Vill man veta mer om och träffa förarna har man chansen under MC-Mässan i Göteborg den 25-26 januari. Där kommer teamet och förarna att finnas på plats i KTM-montern B02:42. Under lördagen finns motocross-förarna på plats och under söndagen hittar man enduro-teamet i montern.