Den tyske KTM-föraren Ken Roczen vann årets första deltävling i AMA Supercross inför 45050 fans på utsålda Angel Stadium. KTM-föraren Jason Anderson vann Western Regional 250SX Class.

Trefaldige AMA Supercross-mästaren Ryan Villopoto (Kawasaki) drog iväg som en kanonkula i 450SX klassens finalrace, för att vara först fram till första böj, och därmed vinna ”Holeshot-utmärkelsen”. Hack i häl genom den första svängen var KTM-föraren Ken Roczen, följd av Yamaha-föraren Josh Grant.

Fortfarande i ledning, kraschade Villopoto under det nionde varvet, och överlämnade tätpositionen till Roczen , samtidigt som Chad Reed (Kawasaki) och Dungey flyttade upp till andra respektive tredje plats. Villopoto kom snart upp på hjulen igen, nu på femte plats. Suzuki-föraren James Stewart avancerade till tredje plats på varv 10, då han tog sig förbi KTM:s Ryan Dungey.

På varv 12 tog sig Stewart förbi Reed upp till andra plats och började sin attack mot Roczen i ledning. I samband med att Stewart försökte ta sig förbi Roczen i ”whoopie-partiet” kraschade Stewart så illa att det var slutet på racet för hans del. Under varv 16 tog Dungey över andraplatsen efter att han passerat Reed.

Roczen fick sällskap på podiet av Dungey, vilket gav KTM 1-2-utdelning, och Kawasakis Chad Reed. Villopoto slutade på fjärde plats.