Grön hårdsatsning

Under måndagen presenterade Kawasaki Sverige sina tävlingsförare för 2009 inom motocross och enduro. Jonas Algotsson fortsätter hos Kawasaki precis som Marcus Olsen. Dessutom kommer även Tom Söderström att ingå som officiell Kawasaki-förare under 2009. Kawasaki passade även på att meddela att de framöver kommer att satsa hårdare än någonsin för att placera Kawasaki på världskartan i motocross.

Jonas Algotsson är nu inne på sitt 3:e år för Kawasaki Sverige. Tyvärr slutade 2008 års säsong tidigt med en handskada men nu är Jonas tillbaka och skadefri inför 2009. Jonas kommer att tävla i MX1, och under gårdagen kunde du läsa mer om året som gott för hans del här på fastbikes.se. Länk till rapporten.

alogtsson-action

Foto: Magnus Andersson

 

Redan förra veckan kom beskedet om att den 17-årige talangen Tom Söderström, som av många ses som Sveriges nästa internationella toppförare, byter från Yamaha till Kawasaki. Igår blev det officiellt. Tom kommer att tävla i MX2 under 2009. Med Tom kommer nu Kawasaki Sverige att starta sin support och ungdomsstöttning för att Sverige åter ska hamna på världskartan i motocross.

dscn2282-4

Marcus Olsen är inne på sitt nionde år på Kawasakis endurosida. Under 2009 kommer han hjälpa Kawasaki att vidareutveckla tävlingssidan på Enduro, samt ta fram olika hjälpmedel och inställningar på deras KLX450R Endurohoj.

kx65_1

Kawasaki Sverige låter även meddela att de utökar sin ungdomssatsning. Bland annat kommer de arrangera träningshelg där unga och äldre förare får möjlighet att träffa och lära sig av deras Kawasaki Team Green förare.

Kawasaki Sverige