Honda har tecknat ett treårigt avtal med Youthstream för en Honda 150 EM-serie, vilken blir en ny serie för unga förare tillsammans med den stora GP-cirkusen.  Den nya serien kommer att köras tillsammans med världsmästerskapet i MX1 och MX2 på maximalt åtta europeiska banor och är öppen för ungdomar i åldrarna 11-14.

I den nya serien kommer förarna att förses med de välbeprövade fyrtaktsmaskinerna, Honda CRF150R för att slåss om mästerskapet. Honda erbjuder ett färdigt racepaket för serien.

Konceptet är enkelt, Hondapersonal tar hand om transporter, underhåll och logistiken av tävlingsmaskinerna. Förarna behöver bara fokusera på tävlingarna, då de kommer kunna komma till varje tävling där Hondapersonal ser också till att förarna har motorcyklar uppställda på plats och som är testade för att lämna bästa möjliga prestanda. En coach kommer att följa förarnas utveckling från ett idrottsligt perspektiv, samtidigt som denne kommer hjälpa respektive förare till att förbättra tävlingsresultaten på ett professionellt sätt.

Målet med detta mästerskap är att skapa en professionell karriärstege för att upptäcka unga talanger, samt hjälpa förbunden i respektive länder att få fram nästa generation av mästare. Honda erbjuder vinnaren av Honda 150 EM, möjlighet att tävla i EMX250 mästerskapet efter första säsongen med en plats i ett Hondateam. Från år 2014 kommer en Honda 150 EM-förare att ansluta sig till EMX250-serien, som blir en helt ny ungdomsserie.

Som om ovanstående inte räcker, kommer även en utbildningsskola erbjudas ungdomarna innan säsongen. Efter tävlingssäsongen blir den CRF150R maskin som används i serien förarens egendom utan extra kostnad.

Roger Harvey: Honda Motor Europe Off-Road chef

"Detta är en spännande tid för Honda, där vi nu tar nästa steg efter framgången med Honda Xtreme Academy där unga talanger växer upp. Det är en stor möjlighet för ungdomar att konkurrera med varandra på GP-banorna redan i unga år och att lära sig att köra en fyrtaktsmotorcykel, som i samverkan med MX1 och MX2-serien blir på högsta nivå. Vi kommer att erbjuda mentorskap och coachning till förarna, tillsammans med möjlighet att tävla på samma villkor med lika maskiner, så konkurrensen blir hård och helt upp till förarnas förmåga. Vi ser också fram emot att välkomna mästaren från serien in i ett Honda team på en större maskin och där låta förarna visa upp sina talanger framför en VM-depå. "

Giuseppe Luongo: Youthstream VD

"Vi är mycket glada över att starta denna nya EM-serie med Honda, eftersom detta partnerskap är en annan viktig bit för utvecklingen av motocrossen och för att ge våra unga förare fler möjligheter att tävla."

Mer information kommer snart om kostnaden för att delta i serien och var tävlingarna kommer att arangeras. Förare som är intresserade kan redan nu anmäla sitt intresse genom att surfa in på:

www.honda150championship.com/register