Nu på söndag, den 18 september, är det dags för årets upplaga av Sweetspot Rising Stars - Nordens största amatörtävling i freestyle motocross. Bakom tävlingen, som arrangeras för andra året i rad, står Fredrik Johansson. Tävlingen hålls uppe vid Enebybanan, Nynäshamn, mellan klockan 13 och 16. Alla är välkomna och det är fritt inträde!

I tävlingen delas åkarna in i två olika klasser - lilla och stora klassen - där man hoppar 15 respektive 20 meter med motorcykeln. Förra året höll åkningen god kvalité finalfältet igenom. Den som övertygade domarna mest i femtonmetersklassen blev till slut Marcus Dubois tätt följd av Gustav Jonsson och Kim Muhonen. I den stora klassen bjöd hemmaåkaren Thom Johansson på säker, snygg och kreativ åkning som också belönades med högsta valör. Lyckseles Sebastian Isaksson blev tvåa och Martin Ingvarsson från Malung blev trea.

Nytt för i år är också att det kommer finnas med supercross på programmet. Några av förarna som är klara är Toni Dahl, Rasmus Sjöberg, Victor Björklund, Jesper Jönsson och Alex Eriksson.