Vasaloppstjärnan Daniel Tynell laddar med motocross

Daniel Tynell är till vardags en professionell skidåkare, och har vunnit Vasaloppet tre gånger. Är det måne hans för skidlöpare aningen udda träningsform som är hemligheten bakom vinsterna?

 

Mellan de stenhårda fyspassen väljer han nämligen gärna att leka och ha skoj med en motocrossmaskin, och häromdagen hämtade han ut sin nya leksak, en KTM 350 SX-F.

-Det här är en stor dag för mig. Att få sätta sig på en sprillans ny KTM är ren lycka, både KTM Scandinavia’s försäljningschef Peter Johansson och KTM’s teamchef Stefan Everts har varit förebilder för mig sedan jag var liten, och att tillhöra ett företag där de båda är verksamma, är för mig en ära, kommenterar Daniel Tynell.

Daniel Tynell är till vardags en professionell skidåkare. Skidstjärnan har vunnit vasaloppet tre gånger, och är idag aktiv i långloppssatsningen Team Tynell. Daniel håller just nu på att ladda för fullt inför nästa upplaga av Vasaloppet och mellan de hårda ordinarie träningspassen passar det bra att köra med den nya motocrossen.

Daniel har sedan barnsben haft ett stort intresse av motocross, och körde endurotävlingen Gotland Grand National 2002.

-Jag har sedan jag var liten haft ett stort intresse av motocross, och många av mina vänner körde när vi var mindre. Själv lyckades jag inte övertala mina föräldrar att låta mig skaffa en egen, så när jag blev äldre och själv kunde skaffa mig en cross så var det givet, berättar Daniel

KTM är mycket nöjda över att se skidstjärnan på en KTM.

-Vi kommer ha mycket utbyte i och med samarbetet med Daniel Tynell. Daniel besitter en enorm kunskap om fysträning och kost, något vi kan dra nytta av i träningen av våra förare. Dessutom har vi mycket att lära av andra branscher, och just skidbranschen har lyckats fånga ett stort publikintresse de senaste åren. Detta vill vi gärna lära utav, säger KTM’s VD Anders Sarbäcken.