Rapport från JVM-Motocross vid Cingoli i Italien

Under helgen avgjordes Junior-VM i Motocross vid italienska Cingoli, där sju svenskar tog sig till final och poäng skördades i samtliga tre klasser.

 

65 cc

Vanns av spanjoren Prado Garcia med en vinst i båda heaten. Svenskar som tog poäng var Danne Karlsson och reserven Adam Einarsson i det andra heatet. Marcus Lenngren körde in på en 33 plats i första heatet, bröt andra tidigt efter en krasch.

Danne var med i täten i början av det andra heatet och körde mycket starkt. Danne blev egentligen 12:a i det första heatet men fick 1 minuts tilägg pga av för hög decibelnivå som berodde på en sprucket avgassytem.

Einarsson var 12 efter första varvet och tappade endast 6 förare till målflagg. Återväxten i denna klassen var mycket rolig att se , så sa Joakim Hansson som var med som coach här.

r-hkansson-65cc

Tot 65cc

1 Jorge Prado garcia ESP 50

2 Enzo Lopez BRA 40

3 Riccardo Lauretti ITA 38

14 Danne Karlsson SWE 13

23 Adam Einarsson SWE 3

39 Marcus Lenngren SWE 0

_-19

85 cc

I det första heatet var William 6:a i starten och låg länge 7:a fick ett framhjulssäpp och det var det många som fick denna helg. Tyvärr inga poäng här, Andra heatet körde han upp sig från en dålig start till en 22:e plats

Anton Gole Gick ut som 36:a ur startböjen och körde upp sig till en 21 plats, detta är en bedrift på denna backiga bana där tiderna skiljer så lite som dom gör per varv. Andra heatet var han som bäst uppe på en 11:e plats och inte fanns det något som skulle hindra honom från att ta hem en 14:e plats i detta heat.

Erik Appelqvist som inför helgen hade med sig en ond arm som spökade hela helgen, han var i mitten nånstans i starten. 3 poäng blev hans facit i det första heatet. Till det andra vara han bland dom sista ut men tog sig tillsammans med sin onda arm in på en 28:e plats.

_-55

1 Pauls Jonass LAT 47

2 Chase Bells USA 45

3 Thomas Do FRA 42

19 Anton Gole SWE 7

25 Erik Appelqvist SWE 3

27 William AnderssonSWE 0

_-40

125cc

Carl Bengtsson och Anton Lundgren, här var den starkare Anton som i det första heatet körde upp sig till en 14:e plats efter en kass start och om intet fanns så var den andra starten lika kass, bakre mitten. En vurpa senare och en bit in i 30-talet i placeringen där fanns Anton. Anton körde på hela heatet och var 2-3 sekunder snabbare än tiotalet förare framför sig och hör och häpna han körde till sig ett poäng i det andra heatet också. 20:e plats!!!!

44och66

CArl Bengtsson första heat var en tuff resa med dålig start trots ett bra utsläpp, Han slutade på en 34:e plats.

Carl körde in i grinden det andra heatet och mer sist än så kan man inte vara i starten. Carl körde upp sig ett par placeringar men la sig ut på startrakan efter ett par varv, körde vidare men kom in i bandepå senare med någon form av problem med framhjul, framgaffel...och utgick

nr44-carl-bengtsson-125

 

1 Joseph Savatgy USA 44

2 Jeremy Seewer SUI 43

3 Chris Alldredge USA 35

18 Anton Lundgren SWE 8

39 Carl Bengtsson SWE 0

 

Lagtävlingen

1 USA

2 GBR

3 ITA

4 FRA

5 BEL

6 NED

7 SWE

8 UKR

9 EST

10 LAT

11 CZE

 

Joakim Hanssons ord om helgen:

-Det känns som om den här generationen kan ha en bra framtid om vi tar hand om dom på rätt sätt. Få dom att komma ut och köra mer, internationellt så rutinen sitter mer i kroppen. Och fortsätta med träningarna som vi har hemma och kriga där med.

 

Håkan Olsson:

-Över förväntan bra helg med poäng i alla klasser och få fortsätta med de här killarna som varit här. Killarna behöver naturligtvis komma ut mer på såna här banor och med detta motstånd som bjuds här. Då kommer vi närma oss toppen ytterligare.