För 27’e gången i rad kördes nu i veckan Mascupen i Motocross. Fastbikes var på plats och bevakade Mascupens sista tävlingsdag. Här kan du läsa mer och se Mats Svensson mästerliga bilder från tävlingen.

Mascupen är en traditionstyngd tävling som körs runt midsommarhelgen varje år. Den genomförs över tre tävlingsdagar. Varje klass kör två heat vardera per tävlingsdag, heaten är 15 min + två varv så det blir hela tiden väldigt fartfyllda heat. I år stod Mora MK som värd på Måndagen, Rättviks MK på Tisdagen och Borlänge MK stod för avslutningsdagens deltävling.

DSC_0083

Det var strålande väder för avslutningsdagen och Borlänge MK hade preparerat banan fint så förarna och publiken fick en fin avslutningsdag på cupen. Fredrik Hedman har varit med och byggt banan och den bjöd på flera spektakulära hopp där det fanns möjlighet till publik friande vinklingar i hoppen.

DSC_9444

Lite tråkigt att se att det var så lite deltagare i klasserna, förr om åren behövde man köra kval till finalheaten men nu så var det inte ens fullt på startgrinden. Av de som kom så var det däremot flera toppnamn inom svensk motocross så det bjöds på härliga körningar under kvällen.

DSC_9186

Efter de första två dagarna så i MX1 klassen hade Tom Söderström tagit kommandot med 4 raka delsegrar. Tom fixade en andra plats i första heatet för att sedan i andra heatet avsluta hela cupen storstilat med en första plats och segrade i hela Mascupen i år före Kim Lindström på andra platsen.

Tom-Siderstrim-segrare-MX1

Meriterande Mats Nilsson visade ungdomarna ryggen och lade beslag på tredje platsen i cupen.

Kalle-olsson-1

I MX 2 så var det aldrig frågan om nån kamp om segern ensigång. Kalle Olsson dominerade alla deltävlingarna och fixade till max pott i cupen med sex raka segrar. Såg stark ut efter banan och det var ingen som var i närheten av att hålla Kalles tempo.

Starten-MX2

Viktor Björklund tog andra platsen före Markus Eriksson.

Kalle-Olsson-segrare-MX2

Juniorklassen togs hem av Sebastian Olsson. Christopher Lagergren bjöd på härlig körning i Borlänges deltävling, efter en dålig start i första heatet kördes det friskt upp till seger i heatet. Seger även för Christopher i andra heatet och en total andra plats före Jon Björ.

Sebastian-Ohlsson-juniorsegrare

Christopher-Lagergren-1

Hampus-Dahlgren

Jonatan-Dahlgren

Kalle-olsson-2

Kalle-olsson-whippar

Kim-Lindstrim-1

Kim-Lindstrim-2

Sebastian-Lorenz

Sebastian-Lorenz-1

DSC_9536

DSC_9883