Den första upplagan någonsin av Honda Xtreme Academy Nordic Challenge ägde rum den 2 juni på Varbergs motocrossbana. Efter en härlig kamp var det Jimmy Wicksell som körde till sig segern och en värdecheck till ett värde av 1000 Euro från Honda.

Evenemanget, som samlade 12-16 år gamla CRF150R ryttare från hela Norden, bjöd på en hel del läckra fajter mellan de unga fyrtaktsförarna, men det var 14-åriga Wicksell som tog totalsegern med sin 2-1 svit.

I det första heatet var det den 13-årige norske föraren Christian Granbakken som snart tog tätpositionen med sin mjuka körstil och skapade en rejäl ledning för att tämligen enkelt ta hem segern. Wicksell slutade tvåa efter en tuff duell med svenske Alvin Östlund.

I det andra racet fick vi åter se Granbakken, Wicksell och Östlund tampas om tätpositionen när Granbakken begick ett misstag på den sandiga Varbergbanan och körde omkull. Den norske föraren tappade ner till 12:e plats, men trots att han lätt klättrade sig upp igenom fältet till tredjeplatsen, insåg han att han inte skulle kunna göra något åt Wicksell och Östlund, utan koncentrerade sig på att säkra tredjeplatsen. Wicksell kontrollerade loppet från fronten efter en kamp med Östlund, som låg tätt bakom, för att ta den totala segern för första Xtreme Academy Nordic Challenge. Därmed vann hann även högsta vinsten i form av en värdecheck på 1.000 euro samt en ny Airoh Aviator hjälm.

Raceförarna gavs även tillfälle att träffa och samtala med tidigare GP-vinnaren och Xtreme Academy tränaren Brian Jörgensen, som var på plats under hela dagen för att hjälpa de tävlande och svara på deras frågor. Före heaten gav Brian ungdomarna några värdefulla tips.

Mer information om Xtreme Academy: HÄR

Jimmy Wicksell - Xtreme Academy Nordic Challenge vinnare:

"Det var väldigt roligt att vara en del av detta race med bara CRF150R-cyklar och förare från hela Norden. I det första heatet tog jag Holeshot och den norska killen bara passerade mig. Jag kunde inte följa honom, han var helt enkelt snabbare än mig, så jag kom på andra plats, efter att jag hade gett allt. Jag blev besviken på mitt tempo faktiskt, jag gjorde några misstag och jag kunde inte följa honom. I andra heatet fick jag en bra start igen. Jag hade inga problem alls med det andra killen. Folk säger att han jagade tätt bakom, men jag märkte inte att han var där och jag kontrollerade loppet från fronten. Jag var lite trött efter de långa racen men det var en bra dag. Jag var väldigt motiverad och jag är verkligen glad över att ha vunnit allra första Xtreme Academy Nordic Challenge. "