Kim Lindström från Team mxstar.se har varit 14 dagar i Holland och här kommer en liten rapport från hans körning i Halle.

Hela veckan var det kanonväder och banan var toppen så jag såg verkligen fram emot tävlingen – tyckte jag kämpade på bra på träningen men lyckades inte få till någon bra tid utan låg 26.a men lite bättre blev det på tidskvalet även om placeringen inte blev så bra – fick en tid som jag blev 21:a på. Nu var det otroligt tight mellan första platsen och mig - det skiljde 4 sekunder emellan oss.

I det första heatet fick jag ett ganska bra utsläpp och var omkring 15-16 på det första varvet men körde upp mig till 10:e men då kom det en förare som tryckte på mitt framhjul vilket gjorde att vi båda gick omkull och när jag kom upp igen så var jag omkring 20:e platsen. Kämpade på och i min iver att komma fram så kraschade jag i ett platåhopp och då kände jag att heatet var över när man ligger så långt tillbaka så jag svängde in i depån j—— besviken. Jag åkte på den preparerade hojen som funkade bra på träningen efter vissa justeringar men i heatet så stressar man och då får jag inte det rätta flytet.

I det andra heatet hade jag bytt till den andra som är standard (med vissa justeringar) och fick ett kanonutsläpp men tyvärr så fick jag res direkt efter starten och fick slå av varvid jag hamnade i slutet av fältet och fick börja jaga men jag kom inte förbi förarna så snabbt som jag borde i början av heatet så jag halkade efter men jag kämpade vidare och kunde nå 12:e platsen när flaggan föll. Nu stämde det mycket bättre och hade önskat att heatet varit mycket längre för då hade jag plockat fler förare – det gäller att vara med i starten – det tar för många varv att ta sig förbi dom som ligger i den bakre delen av heatet.

Jag får vara nöjd med placeringen med tanke på hur heatet började för mig men jag är inte nöjd med helgen för jag vet att jag kan mycket bättre men just nu har jag inte det rätta flytet. Brutna heat och vurpor brukar jag inte ha så det måste bli ändring på det så det är bara att fortsätta att träna vidare och hitta tillbaka till flytet som jag haft tidigare. Jag har inga problem med kroppen efter dom skador jag haft och fysiken känns bra så det är bara att fortsätta med åk-träning och testning inför SM då allt skall vara klart.

Skall tillbaka till Holland och fortsätta med uppbyggnaden. Just nu är jag hemma en vecka och det kan kännas skönt med ett avbrott efter all träning i Spanien och Holland. Planeringen fortsätter och vi får se om vi hittar någon tävling innan SM premiären – jag hör av mig framöver när det finns något att informera om. Nu skall jag jobba på att hitta flytet igen.

Till sist vill jag tacka min mekaniker Conny och farsan samt mina Holländska vänner som har varit med och hjälpt mig under tävlingarna i Holländska.

Mvh.Kim #17